Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Nasrallah'ın Öldürülmesi Sonrası Hizbullah'ın Zayıflaması Bekleniyor

Nasrallah'ın Öldürülmesi Sonrası Hizbullah'ın Zayıflaması Bekleniyor

Lübnanlı uzmanlar, Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından gücünde düşüş yaşanacağını ve Lübnan'da önemli siyasi değişikliklerin olacağını öngörüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nasrallah'ın Öldürülmesi Sonrası Hizbullah'ın Zayıflaması Bekleniyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Lübnanlı uzmanlar, Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Hizbullah'ın gücünde düşüş yaşanacağını ve Lübnan'da önemli siyasi değişikliklerin olacağını öngörüyor.

Nasrallah'ın öldürülmesinin Lübnan'a etkileri

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in 27 Eylül'de düzenlediği hava saldırısında öldürülmesi, Lübnan'da ve özellikle Şii tabanında büyük bir şok yarattı. Uzmanlar, bu suikastın Hizbullah'ın zayıflaması ve Lübnan'da stratejik değişimlere yol açabileceğini belirtiyor.

Nasrallah sonrası Hizbullah zayıflıyor

Siyasi analist Alan Sarkis, Nasrallah'ın 32 yıldır Hizbullah'ı yönettiğini ve onun liderliğinde örgütün büyük güç kazandığını vurguluyor. Nasrallah'ın ölümünün ardından Hizbullah'ın eski gücünde olmadığını belirten Sarkis, yeni lider kim olursa olsun Nasrallah'ın yerini dolduramayacağını öngörüyor.

Hizbullah'ın geleceği Tahran'a bağlı

Hizbullah'ın siyasi ya da askeri bir güç olarak mı devam edeceği sorusuna cevap arayan Sarkis, Hizbullah'ın geleceğinin Tahran tarafından belirleneceğini söylüyor. Ancak, askeri varlığının eskisi gibi güçlü olamayacağını da ekliyor. Lübnan’da Nasrallah’ın liderliğinde ülkenin İran eksenine çekildiğini vurgulayan Sarkis, bu durumun da Lübnan’da değişimlere yol açacağını ifade ediyor.

İsrail'in mesajı: "Bölgede güç benim"

Diğer bir uzman Munir er-Rabih, İsrail'in bu suikastla bölgesel güç dengesini değiştirme mesajı verdiğini dile getiriyor. İsrail, Nasrallah'ı öldürerek, Tahran'a da "İran’ın projelerine karşı mücadeleye hazır" olduğu mesajını iletti. Bu durum, Lübnan'da Hizbullah'ın altyapısını ve tabanını zayıflatma çabası olarak yorumlanıyor.

Yeni bir savaş mı?

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Kasım Kasir, Nasrallah'ın ölümüne rağmen Hizbullah'ın direniş yolunu sürdüreceğini belirtiyor. Kasir, bu sürecin geniş çaplı bir savaşa yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şimşek'ten kredi kartı uyarısı: 200 bin lira cezası var!

Şimşek'ten kredi kartı uyarısı: 200 bin lira cezası var!