Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İrlanda İsrail'e Karşı Soykırım Davasına Müdahil Olmaya Hazırlanıyor

İrlanda İsrail'e Karşı Soykırım Davasına Müdahil Olmaya Hazırlanıyor

İrlanda, İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil olmaya hazırlanıyor. İrlanda hükümeti, Gazze'deki insani krizin önemini vurgulayarak harekete geçiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İrlanda İsrail'e Karşı Soykırım Davasına Müdahil Olmaya Hazırlanıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

İrlanda UAD'deki İsrail aleyhindeki soykırım davasına müdahil olmak için harekete geçiyor.

İrlanda, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail'e karşı "soykırım" suçlamasıyla açılan davaya müdahil olmaya hazırlanıyor. Ülkenin başbakan yardımcısı ve aynı zamanda dışişleri ve savunma bakanı olan Micheal Martin, hükümet binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta hukuk ekibinden bilgi aldıklarını ve davaya müdahil olmak için dayanaklarının olduğuna inandıklarını belirtti.

İrlanda'nın Harekete Geçme Nedenleri

Martin, Gazze'deki durumun artık bir "insani felaket" olduğunu vurgulayarak, bölgeye yardım girişinin engellendiğini dile getirdi. Bu durumun Gazze halkı için ciddi zarar ve yıkım anlamına geldiğini ifade etti. İrlandalı yetkililer, ilk hukuki analiz sonrasında İrlanda'nın davaya müdahil olması gerektiğine dair bir deklarasyon taslağı hazırlamakla görevlendirildi. Taslak tamamlandıktan sonra hükümetin değerlendirmesine sunulacak ve onaylanması halinde UAD'ye sunulması için gerekli adımlar atılacak.

İrlanda Hükümetinin Hareket Planı

Micheal Martin'in yanı sıra, İrlanda Başbakanı Leo Varadkar'ın istifasının ardından gelecek günlerde başbakanlık koltuğuna oturması beklenen Fine Gael partisinin yeni lideri Simon Harris de davaya müdahil olma kararı hakkında görüş belirtti. Harris, dünya ve uluslararası toplumun Gazze'deki insani krizi görmezden gelemeyeceğini ve mevcut durumun "insanlık felaketi" olduğunu ifade etti.

Soykırım Davası ve Gelişmeler

Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail'in 1948 tarihli Birleşmiş Milletler Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle UAD'de dava açmıştı. Durumun aciliyeti sebebiyle UAD'den ihtiyati tedbirler talep eden Güney Afrika, bu talebin duruşmaları Lahey'deki Barış Sarayı'nda gerçekleşmişti. İsrail'e yönelik yeni tedbir talebi ise Divan tarafından reddedilmiş, mevcut tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanması gerektiği vurgulanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aziz Yıldırım'ın 2 Nisan Açıklaması: Kongrenin Amacı Ne?

Aziz Yıldırım'ın 2 Nisan Açıklaması: Kongrenin Amacı Ne?