Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Denizli'de Keçilere Silahlı Saldırı: 10 Keçi Telef Oldu

Denizli'de Keçilere Silahlı Saldırı: 10 Keçi Telef Oldu

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde kimliği belirsiz kişiler, bir keçi sürüsüne tüfekle saldırdı. Saldırıda telef olan keçileri çoban omuzlarında taşıdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Denizli'de Keçilere Silahlı Saldırı: 10 Keçi Telef Oldu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde kimliği belirsiz kişiler, bir keçi sürüsüne tüfekle saldırdı. 

Saldırıda 10 keçi telef olurken, çoban Halil Kocabıyık'ın omuzlarında taşıdığı yaralı keçilerin inlemeleri yürekleri dağladı.

Denizli’de şok eden saldırı: 10 keçi telef oldu

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, keçi sürüsüne düzenlenen silahlı saldırı büyük yankı uyandırdı. Naldöken ve Çakıroluk mevkileri arasında yaşanan olayda, Halil Kocabıyık’a ait keçi sürüsü, gecenin ilerleyen saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından tüfekle hedef alındı. Saldırıda 10 keçi telef olurken, çoban sabah saatlerinde ölü ve yaralı hayvanlarla karşılaştı.

Yaralı keçileri kurtarmak için büyük mücadele

Sabah saatlerinde sürüsünü otlatmak için kırsala çıkan Halil Kocabıyık, ölü ve yaralı keçileri gördüğünde büyük bir şok yaşadı. Özellikle yaralı keçilerin inlemeleri, yaşanan vahşetin büyüklüğünü gözler önüne serdi. Kocabıyık, yaralı 2 keçiyi yaşatmak için omuzlarında taşıyarak kilometrelerce yol kat etti. Ancak tüm çabalarına rağmen, hayvanları kurtarmak mümkün olmadı.

“Resmen katliam yapmışlar”

Sürü sahibi Halil Kocabıyık, saldırıya uğrayan keçileri bulduğu an yaşadığı şoku şu sözlerle ifade etti: “Canımızı yaktılar, resmen katliam yapmışlar. Dün sabah Çakıroluk mevkisine giderken, yol boyunca ölü ve yaralı keçilerle karşılaştım. Yaralı keçilerin bağırtısı ve inlemeleri kulağımdan gitmiyor. Yaralıları sırtımda taşıyarak veterinere yetiştirmeye çalıştım ama maalesef kurtaramadık. Bu saldırı hayvanlara değil, bize yapılmış bir saldırıdır. Onlar bizim evlatlarımızdı, canımızdı. Şu ana kadar 10 keçimizi kaybettik.”

Çobanlar tedirgin

Saldırının ardından bölgede bulunan diğer çobanlar ve hayvan sahipleri de endişeli. Kırsalda güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep eden köylüler, saldırının faillerinin bir an önce yakalanmasını istiyor. Keçilere yapılan saldırı sadece hayvan sahiplerini değil, tüm bölge halkını derinden üzdü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anamur'da üreticilere avokado ve passiflora fide desteği

Anamur'da üreticilere avokado ve passiflora fide desteği