Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Fransa Başbakanı Aşırı Sağa Oy Verecek Seçmenleri Uyardı: Fransa 'Yalnız Kalarak Daha Güçlü Olamaz'

Fransa Başbakanı Aşırı Sağa Oy Verecek Seçmenleri Uyardı: Fransa 'Yalnız Kalarak Daha Güçlü Olamaz'

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, Avrupa seçimlerinde aşırı sağa oy verecek seçmenleri, Brexit'ten pişman olan İngilizler gibi olmamaları konusunda uyardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fransa Başbakanı Aşırı Sağa Oy Verecek Seçmenleri Uyardı: Fransa 'Yalnız Kalarak Daha Güçlü Olamaz'
KAYNAK: İHA

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, önümüzdeki hafta yapılacak Avrupa seçimlerinde aşırı sağa oy verecek seçmenleri uyararak, Brexit'i destekledikleri için pişman olan İngilizler gibi olma riskini taşıdıklarını belirtti.

RTL radyosuna Perşembe günü verdiği demeçte Attal, "Brexit'ten sonra pişman olan İngilizler gibi olmayın" dedi ve ekledi: "İngiliz halkının büyük bir çoğunluğu Brexit'ten pişmanlık duyuyor. Bazen oy vermeye gitmedikleri ya da ülkeleri için olumsuz bir şeye oy verdikleri için pişmanlık yaşıyorlar."

Attal, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılmasından bu yana ülkede hiç olmadığı kadar yasadışı göç yaşandığını ve büyük ekonomik sıkıntılar çekildiğini belirtti. Fransa'nın yalnız kalarak daha güçlü olamayacağını vurguladı.

Le Pen'in Partisi Anketlerde Önde

Marine Le Pen'in aşırı sağcı ve göçmen karşıtı partisi Rassemblement National (RN) ya da Ulusal Ralli Partisi, Fransa'daki anketlerde önde gidiyor. Jordan Bardella liderliğindeki liste, Attal ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından desteklenen milletvekili Valerie Hayer liderliğindeki merkezci grubun desteğini ikiye katlayarak yüzde 30'dan fazla oy aldı.

Le Pen'in partisi birkaç yıl önce "Frexit" yani Fransa'nın AB'den çıkması vaadini bırakmıştı. O zamandan beri Fransa'nın AB'de kalmasını ve kurumu içeriden değiştirmeyi savunarak seçmen tabanını genişletmeye çalışıyor.

"Fransa, AP'ye En Fazla Aşırı Sağcı Milletvekili Gönderen Ülke Mi Olacak?"

Ancak Attal, Le Pen'in partisinin politikalarının esasen Fransa'nın artık AB'de kalamayacağı anlamına geldiğini söyledi. "Tek pazar kurallarına artık saygı göstermeyeceğinizi, Fransa'nın aidatlarını ödemeyeceğinizi ve anlaşmaların çoğuna saygı göstermeyi bırakacağınızı söylediğinizde, gerçek şu ki artık AB'de değiliz. Fransa, Avrupa Parlamentosu'na en fazla aşırı sağcı milletvekili gönderen ülke mi olacak?" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası'ndan ilk! KKM stok verileri açıklandı!

Merkez Bankası'ndan ilk! KKM stok verileri açıklandı!