Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Filistinliler gaz için saatlerce sıra bekliyor

Filistinliler gaz için saatlerce sıra bekliyor

Gazze Şeridi'nde boş tüplerini doldurmak isteyen Filistinliler, gaz dolum ve dağıtım istasyonları önünde uzun kuyruk oluşturuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Filistinliler gaz için saatlerce sıra bekliyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

İsrail'in saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde sıkışıp kalan Filistinliler, insani ara sürecinde bölgeye getirilen gaz ile boş tüplerini doldurmak için dağıtım istasyonları önünde sıraya giriyor. Boş tüpleriyle istasyonlarda gelen Filistinliler, uzun kuyrukta saatlerce sıra bekliyor. Bazıları ise gazın tükenmesiyle eli boş dönmek zorunda kalıyor.

İstasyonlarda gaz kalmadı

Maghazi Mülteci Kampı'nda kalan Nabil Rami Maghari gaz sıkıntısı için, "Sabah erkenden, saat 06.00'da babam ve ağabeyimle kahvaltı yapmadan akaryakıt istasyonuna gittim ve şu ana kadar hiçbir şey alamadık. İstasyonlarda gaz yok. Biz ne yapacağız? Birden fazla istasyona gittik, gaz olmadığını söylediler. Odun üzerinde yemek pişiriyoruz. Savaşın başından beri akaryakıt istasyonlarını dolaşıyoruz ama kalabalıktan dolayı bir şey alamıyoruz. Şimdi ne yapacağız?" dedi.

Günlük 400 bin litre yakıt gerekli

24 Kasım yerel saatle 07.00'de başlayan 4 günlük insani ara sırasında, Mısır'dan akaryakıt tankerleri ve mutfak tüplerinde kullanılmak üzere gaz taşıyan tankerleri giriş yapmıştı. Ateşkeste Gazze Şeridi'ne günde 130 bin litre yakıt ve 4 gaz tankerinin girişine izin verilmişti. İnsani ara, dün yerel saatle 07.00'de sona ererken, bölgede günlük 400 bin litre yakıta ihtiyaç duyuluyor.

İsrail'in Gazze'yi imha planı

Diğer yandan İsrail ordusu, sivil kayıplarını önleme amacıyla ilan ağıttı. İlanlarda Gazze'yi yüzlerce küçük bölgeye ayıran bir harita da görüldü. Arapça olarak hazırlanan harita, mevcut ve gelecekteki çatışma bölgelerini gösteriyor. Öte yandan İsrail uçakları, güneydeki Han Yunus’un  bazı bölgelerinin tahliyelerini emreden ve 'Uyarıldınız' yazan broşürler attı. Kuzeyden göçe zorlanan yüz binlerce Filistinli güneye yığılmışken, bu planla artık saldırılardan kaçacak yeri kalmayan Gazzeliler, İsrail tarafından komşu ülkelere göçe zorlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı kim olmalı?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı kim olmalı?