Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Filistin İstatistik Bürosu: Gazze Nüfusunun Yüzde 1,8'i İsrail Saldırılarında Hayatını Kaybetti

Filistin İstatistik Bürosu: Gazze Nüfusunun Yüzde 1,8'i İsrail Saldırılarında Hayatını Kaybetti

Filistin İstatistik Bürosu'na göre, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda nüfusun yüzde 1,8'i hayatını kaybetti; bölgede açlık ve yetersiz beslenme sorunları derinleşti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Filistin İstatistik Bürosu: Gazze Nüfusunun Yüzde 1,8'i İsrail Saldırılarında Hayatını Kaybetti
KAYNAK: AA

Filistin Merkez İstatistik Bürosu'nun 12 Ağustos Dünya Gençlik Günü dolayısıyla yayımladığı rapora göre, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlenen İsrail saldırılarında nüfusun yüzde 1,8'inin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırılarda ölenlerin sayısının 40 bine yaklaştığı belirtilirken, bu ölümlerin yüzde 24'ü gençlerden oluşuyor.

Rapora göre, Gazze'de 34 kişi açlıktan hayatını kaybetti ve yaklaşık 3 bin 500 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. İsrail saldırılarında 95 binden fazla kişi yaralandı ve yaralıların yüzde 70'inin kadın ve çocuklar olduğu ifade edildi. Ayrıca, 10 bin kişinin hala kayıp veya enkaz altında olduğu bildirildi.

2 Milyon Kişinin Zorla Yerinden Edildiği Belirtiliyor

Saldırılardan önce 2 milyon 200 bin olan Gazze nüfusundan 2 milyon kişinin zorla yerinden edildiği belirtiliyor. Gazze'de 619 yükseköğrenim öğrencisi ve 105 yükseköğrenim kurumu çalışanı İsrail saldırılarında hayatını kaybetti. 88 bin öğrenci ise yükseköğrenim hakkından mahrum bırakıldı.

Batı Şeria'daki Durum

İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana çoğu genç ve çocuk 620 kişi İsrail güçleri ve İsraillilerin saldırılarında hayatını kaybetti. Ölenlerin yüzde 75'i 30 yaş altı. Ayrıca, Batı Şeria'da 2023 yılında işsizlik oranı yüzde 56'ya yükselirken, Gazze'de aynı yılın dördüncü çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 75'e çıktı. Gazze'deki diplomalı gençler arasında işsizlik oranı ise yüzde 91'e ulaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmetcan Mincinozlu​​​​​​​ Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?

Mehmetcan Mincinozlu​​​​​​​ Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?