Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Blinken Mahmud Abbas ile görüştü

Blinken Mahmud Abbas ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu turu kapsamında İsrail ziyaretinin ardından Filistin'e geçti. Filistinliler ülkelerine gelen Blinken'ı protesto etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Blinken Mahmud Abbas ile görüştü
KAYNAK: İHA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu turu kapsamında İsrail ziyaretinin ardından Filistin'e geçti. Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşen Blinken, toplantıda İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırıları, insani yardımın Gazze'ye ulaştırılması ve hastanelerin faaliyetlerine devam etmesi konularını ele aldı.

Abbas, Filistinlilerin topraklarından sürülme tehlikesine karşı uyarılarda bulunarak, Gazze ve Batı Şeria'da hiçbir Filistinlinin yerinden edilmemesi gerektiğini vurguladı. Abbas ayrıca, Filistin'e ayrılan fonların derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

Blinken, Ramallah’ta Protesto Edildi

Blinken ise, Filistin ve İsrail arasında barış ve güven içinde birlikte yaşayacak bir devletin olması gerektiğini belirtti. Ancak, Blinken'in Ramallah ziyareti sırasında Filistin halkı tarafından protesto edildi. "Blinken burada hoş karşılanmıyorsun" yazılı pankart taşıyan Filistinliler, Blinken'a karşıt sloganlar attı.

Blinken, Ramallah’ta Protesto Edildi2

Blinken, Mahmud Abbas ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından sürpriz bir şekilde Bahreyn'e ziyaret gerçekleştirecek. Bahreyn Kralı Hamad ile görüşmesi planlanan Blinken, bu ziyaretin ardından Orta Doğu turunu tamamlayarak ABD'ye dönecek.

Blinken, Ramallah’ta Protesto Edildi3

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan İbrahim Atmaca’dan Gerçek’e ziyaret

Başkan İbrahim Atmaca’dan Gerçek’e ziyaret