Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya ABD Hamas'ın Kabul Etmesi Halinde İsrail'in Ateşkes Planını Bekliyor

ABD Hamas'ın Kabul Etmesi Halinde İsrail'in Ateşkes Planını Bekliyor

ABD, Hamas'ın kabul etmesi durumunda İsrail'in Gazze'deki çatışmaları durdurmak için önerilen ateşkes planını bekliyor. Müzakereler, yoğun çatışmaların gölgesinde devam ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Hamas'ın Kabul Etmesi Halinde İsrail'in Ateşkes Planını Bekliyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

ABD, Hamas'ın kabul etmesi durumunda İsrail'in Gazze'deki çatışmaların altı hafta süreyle durdurulmasıyla başlayacak bir ateşkes planını bekliyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, ABC News'e yaptığı açıklamada, ABD'nin bu ateşkes önerisine İsrail'in "evet" demesini beklediğini belirtti. Ancak İsrail hükümeti içinde bazı üyelerin plana karşı çıktığı biliniyor.

Müzakereler, hafta sonu İsrail'in yoğun hava saldırılarına maruz kalan Refah'taki çatışmaların gölgesinde yürütülüyor. Kirby, çatışmaların durdurulmasıyla başlayacak olan altı haftalık ateşkes sürecinde, her iki tarafın da ikinci aşamayı görüşmek üzere bir araya geleceğini belirtti.

Blinken İsrail'in teklifini takdir etti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve savaş kabinesi üyesi Benny Gantz ile ayrı ayrı görüşerek ateşkes planına dair konuştu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Blinken'ın İsrail'in teklifini takdir ettiğini ve Hamas'ın anlaşmayı geciktirmeden kabul etmesi gerektiğini vurguladığını belirtti.

Biden tarafından geçen hafta açıklanan üç bölümlük plan, Gazze'deki insani yardımın artırılmasını ve savaşın sona erdirilmesini hedefliyor. Ayrıca, plan, bazı rehinelerin Filistinli mahkumlarla takas edilmesini de içeriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana karpuzunun tarlada kilogram fiyatı 7 liraya düştü

Adana karpuzunun tarlada kilogram fiyatı 7 liraya düştü