Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Lübnan'dan Tahliye Edilen Yabancılar Mersin'e Deniz Yoluyla Taşınıyor

Lübnan'dan Tahliye Edilen Yabancılar Mersin'e Deniz Yoluyla Taşınıyor

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının ardından, Lübnan'da yaşayan farklı ülkelerin vatandaşları deniz yoluyla Türkiye'ye tahliye edilmeye devam ediyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Lübnan'dan Tahliye Edilen Yabancılar Mersin'e Deniz Yoluyla Taşınıyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İsrail’in Lübnan’a saldırılarının ardından, Lübnan’da yaşayan farklı ülke vatandaşları deniz yoluyla Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı’na gelmeye devam ediyor. Havayolu kapalı olduğu için tahliye edilen bu kişiler, gemilerle güvenli bölgelere naklediliyor. Daha önce iki gemiyle gelenlerin ardından bugün üçüncü gemi de 320 yolcusuyla limana ulaştı.

Üçüncü gemi Mersin’e yanaştı

Taşucu Limanı’na daha önce iki kez gelen tahliye gemileriyle birçok kişi Türkiye’ye getirilmişti. Bugün ise yine Lübnan’dan gelen üçüncü gemi, 320 yolcuyu taşıyarak limana yanaştı. Gemide bulunan kişilerin çoğu, başka ülke vatandaşlarından oluşuyor. Yolcular, gemiden indikten sonra pasaport işlemlerini tamamlayarak kendi ülkelerine gitmek üzere yola çıkacak.

Tahliyeler deniz yoluyla sürüyor

Lübnan’dan Mersin’e yapılan bu tahliyeler, İsrail’in saldırıları sonrası ülkede mahsur kalan yabancı uyrukluların güvenli bölgelere taşınması amacıyla devam ediyor.

İsrail-Lübnan Olayı Nedir?

İsrail-Lübnan çatışması, kökleri derin tarihe dayanan bir siyasi, askeri ve ideolojik anlaşmazlık olarak bilinir. Bu gerilim, özellikle Filistin-İsrail çatışması ve Orta Doğu’daki güç dengeleri ile bağlantılıdır. İsrail ve Lübnan arasında doğrudan savaşlar yaşanmamış olsa da, İsrail’in Hizbullah gibi Lübnan merkezli silahlı gruplarla mücadelesi bu gerilimi sürekli olarak tırmandırmaktadır.

İsrail ile Lübnan arasında yaşanan en büyük çatışmalardan biri 2006 İsrail-Lübnan Savaşı’dır. Bu savaş, Lübnan merkezli Şii militan grup Hizbullah ile İsrail arasında patlak vermiştir. Hizbullah'ın İsrail askerlerini kaçırması üzerine başlayan çatışma, 34 gün süren bir savaşa dönüştü. İsrail, bu süreçte Lübnan’a yönelik ağır bombardımanlar gerçekleştirirken, Hizbullah da İsrail’e roket saldırıları düzenledi. Bu savaşta binlerce sivil hayatını kaybetti ve çok sayıda insan yerinden oldu.

İsrail, Hizbullah’ı kendisi için en büyük güvenlik tehditlerinden biri olarak görüyor. Hizbullah ise İsrail’in Filistin topraklarındaki işgaline karşı direnç gösteren ve Lübnan’da geniş bir halk desteğine sahip olan bir örgüt olarak bilinir. İsrail, yıllardır Lübnan’da Hizbullah hedeflerine yönelik hava saldırıları düzenlerken, Hizbullah da İsrail’e karşı füze saldırıları ve askeri operasyonlar gerçekleştiriyor.

Son dönemde İsrail-Lübnan ilişkileri, İsrail’in Lübnan sınırına yakın bölgelerde gerçekleştirdiği hava saldırıları ve Lübnan’dan gelen roket saldırıları ile yeniden gerginleşti. Özellikle, İsrail'in Filistinli gruplara ve Hizbullah’a karşı yürüttüğü operasyonlar, Lübnan’da da ciddi bir güvenlik krizi yaratıyor. Bu çatışmalar sonucunda, Lübnan’da yaşayan birçok sivilin tahliye edilmesi ve ülkeyi terk etmek zorunda kalması gündeme geldi.

İsrail ile Lübnan arasındaki bu çatışmanın çözümü, Orta Doğu'daki siyasi denge, bölgesel güçler arasındaki ilişkiler ve özellikle Filistin meselesiyle doğrudan ilişkilidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da Maymun Saldırısı Tişörtünde Maymun Resmi Olan Çocuğa Saldırdı

Adana'da Maymun Saldırısı Tişörtünde Maymun Resmi Olan Çocuğa Saldırdı