Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Sinan Ateş Davasında MHP'li Avukatın Tahliyesi İtiraz Edildi

Sinan Ateş Davasında MHP'li Avukatın Tahliyesi İtiraz Edildi

Ankara'da görülen Sinan Ateş'in öldürülmesi davasında MHP'li avukat Serdar Öktem'in adli kontrolle tahliye edilmesine savcılık itiraz etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sinan Ateş Davasında MHP'li Avukatın Tahliyesi İtiraz Edildi
KAYNAK: AA

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin görülen davada, sanık MHP'li avukat Serdar Öktem’in adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmesinin ardından duruşma savcısı bu karara itiraz etti. Savcılık, itirazında Öktem'in yargılandığı "tasarlayarak kasten öld*rmeye yardım" suçunun ciddiyetine ve kuvvetli suç şüphesine dikkat çekti.

İtiraz EDİLDİ

İtiraz dilekçesinde, Serdar Öktem’e isnat edilen suçun ağırlığı ve mahiyetine vurgu yapıldı. Suçun niteliği gereği adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı belirtilirken, sanığın yargılamadan kaçma ihtimalinin bulunduğu ifade edildi. Bu sebeplerle tahliye kararının kaldırılarak sanığın yeniden tutuklanması talep edildi.

Ne olmuştu?

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde, bir apartmandan çıktığı sırada motosikletli iki kişinin saldırısına uğramıştı. Başından vurulan Ateş, olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırının yakın çevresinde ve kamuoyunda büyük bir şok etkisi yarattı. Cinayetin planlı ve organize iddiaları kısa sürede ortaya çıktı ve cinayetle ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı ​​ve yargılama süreci başladı. Soruşturmada yer alan isimleri arasında Ülkü Ocakları'na yakınlığıyla bilinen bazı kişiler ve milliyetçi camiada belirtilen isimlerde yer aldı. Özellikle MHP ile ilgili bazı şüpheli cinayetlerle ilgili soruşturma başlatıldı. Olayın siyasi bir boyutu olup olmadığı tartışmaları

Soruşturmanın ardından açılan davada, 22 sanık yargılanmaya başlandı. Bu süreçte önemli bir gelişme olarak MHP'li avukat Serdar Öktem'in "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan yargılandığı davadan ayrılması ve adli kontrol cezasıyla tahliye edilmesi istendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MGK Toplantısında Ter*rle Mücadele Kararlılığı Vurgulandı

MGK Toplantısında Ter*rle Mücadele Kararlılığı Vurgulandı