Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Konya'da Polis Memuru Bıçaklandı: Şüpheli Etkisiz Hale Getirildi

Konya'da Polis Memuru Bıçaklandı: Şüpheli Etkisiz Hale Getirildi

Konya’nın Selçuklu ilçesinde, sinir krizi geçiren bir kişinin polis ekibine saldırması sonucu bir polis memuru Mustafa Topuz ağır yaralandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Olay, bugün sabah saatlerinde Konya Selçuklu ilçesi Buhara Mahallesi Bayramoğlu Sokak'ta yaşandı. Emre K. (29) adlı şüpheli, sinir krizi geçirdiği ve ailesine saldırdığı ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polis ekibine bıçakla saldırdı. Polis memuru Mustafa Topuz, saldırganın sırtına sapladığı bıçak darbeleriyle ağır yaralandı. Yaralı polis, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şüpheli Etkisiz Hale Getirildi

Polislerin müdahale etmeye çalıştığı sırada Emre K., elindeki bıçakla memurlara saldırdı. Çok sayıda suç kaydı olduğu belirtilen şüpheli, ekipteki diğer polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralı şüpheli ise Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı ve gözaltına alındı. Şüphelinin ailesine ve polislere saldırdığı anlar, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Açıklama Yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu sabah saat 10.30 sıralarında Konya Selçuklu ilçemizde sinir krizi geçiren bir hasta ile ilgili olarak 112 Sağlık ekiplerinin yardım talebi üzerine olay yerine ivedilikle polis ekiplerimiz sevk edilmiştir. 29 yaşındaki E. K. adlı şahıs kontrol altına alınmaya çalışılırken çıkan arbedede görevli Kahraman Polisimiz Mustafa Topuz aldığı 7 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Söz konusu şahıs yaralı olarak suç aletiyle birlikte yakalanmış ve hastanede gözaltında tutulmaktadır. Yaşanan olaydan büyük bir üzüntü duydum. Emniyet güçlerimiz gece gündüz demeden alınan her ihbara canları pahasına koşmaktadır. Kahraman güvenlik güçlerimizin her birine Aziz Milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Polis kardeşime acil şifalar diliyorum'' ifadelerine yer verildi.

Konya Valiliği Bilgilendirdi

Konya Valiliği, yaşanan saldırıyla ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “13 Ekim 2024 günü Selçuklu ilçesinde sinir krizi geçiren hasta ile ilgili ambulans görevlilerinin yardım talebi üzerine polis ekibimiz olay mahalline sevk edilmiş, şahsın kontrol altına alınması esnasında yaşanan arbede ve mukavemette ekipte görevli Polis Memurumuz Mustafa Topuz sırtından bıçaklanarak ağır yaralanmıştır. Şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte yaralı vaziyette yakalanmış olup, şahsın çok sayıda suç kaydı olduğu anlaşılmıştır. Konu ile ilgili araştırma titizlikle yürütülmektedir. Yaşanan elim olayda yaralanan polis memurumuza acil şifalar dileriz” diye ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Mehmet Şimşek açıkladı: 3400 şirket izaha davet edilecek

Bakan Mehmet Şimşek açıkladı: 3400 şirket izaha davet edilecek