Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş İçişleri Bakanı Yerlikaya: 3-10 Ekim Arasında 3 Milyon Araç Denetlendi

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 3-10 Ekim Arasında 3 Milyon Araç Denetlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 3-10 Ekim 2024 tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin yoğun denetim gerçekleştirdiğini duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 3-10 Ekim tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekiplerince yapılan trafik denetimlerinde 2 milyon 912 bin 29 araç denetlendiğini ve 549 bin 57 araç ve sürücüye işlem yapıldığını açıkladı. En büyük ihlaller arasında hız ve emniyet kemeri kullanmama yer alıyor.

549 bin işlem yapıldı

Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 3-10 Ekim tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerin detaylarını aktardı. Yapılan açıklamaya göre, toplamda 2 milyon 912 bin 29 araç denetlenirken, mevzuata aykırı cihaz kullanan, aşırı hız yapan ve emniyet kemeri kullanmayan sürücüler başta olmak üzere 549 bin 57 sürücüye işlem yapıldı. Özellikle çakar kullanımı, hız ihlali, periyodik muayenesi yapılmamış araçlar ve sigortasız araçlar bu denetimlerde ön plana çıkan ihlaller oldu.

En büyük ihlal sebebi: Aşırı hız

Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı veriler, trafik kazalarının en büyük nedeninin aşırı hız olduğunu ortaya koydu. 2024 yılının ilk 9 aylık döneminde meydana gelen 200 bin 38 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının %37,5’i hız kaynaklı oldu. Kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak, şerit değiştirme kurallarına uymamak ve takip mesafesini korumamak da kazaların diğer başlıca nedenleri arasında yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da sokakta hem soyundu hem de köpeğe t*cavüz etmeye çalıştı

Antalya'da sokakta hem soyundu hem de köpeğe t*cavüz etmeye çalıştı