Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Gözaltında Bulunan DEM Parti İl Başkanı Adliyeye Sevk Edildi

Gözaltında Bulunan DEM Parti İl Başkanı Adliyeye Sevk Edildi

Iğdır'da 13 polisin şehit olduğu Dilucu Sınır Kapısı saldırısıyla ilgili DEM Parti İl Başkanı da aralarında olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Gözaltında Bulunan DEM Parti İl Başkanı Adliyeye Sevk Edildi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Iğdır'da 2015 yılında Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli 13 polisin şehit olduğu bomb*lı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk'un da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden biri, patlayıcının yapımında kullanılan 5 ton gübreyi Mehmet Selçuk'un temin ettiğini iddia etti. 

Olay, 8 Eylül 2015’te Iğdır'ın Aralık ilçesi yakınlarında meydana gelmişti. P*K’lı ter*ristler, polis memurlarını taşıyan minibüs ve koruma aracının geçişi sırasında önceden tuzakladıkları bombayı uzaktan kumanda ile patlatarak saldırıyı gerçekleştirmişti. Saldırıda 13 polis memuru şehit olmuştu.

İfade Sonrası Gözaltılar Oldu

Olayın faillerinden olduğu belirlenen ve sarı kategoride aranan P*K/K*K ter*r örgütünün sözde bölge sorumlusu H.D., 9 yıl sonra Şırnak’ta yakalandı. H.D.'nin verdiği ifade doğrultusunda patlayıcı yapımında kullanılan gübreyi temin eden kişiler tespit edildi. Bu kapsamda Iğdır’da 7, İstanbul’da 1 kişi gözaltına alındı.

Adliyeye Sevk Edildiler

Gözaltına alınan şüpheliler, Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bu kişiler arasında DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk’un da bulunduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katil Zanlısı Erzincan Cezaevine Nakledildi

Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katil Zanlısı Erzincan Cezaevine Nakledildi