Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş İran'dan Türkiye'ye Uy*şturucu Akını Durduruldu

İran'dan Türkiye'ye Uy*şturucu Akını Durduruldu

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonla İran'dan Türkiye'ye tonlarca metamfetamin sokan uluslararası uy*şturucu şebekesi çökertildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran'dan Türkiye'ye Uy*şturucu Akını Durduruldu
KAYNAK: İHA

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen "Narkoçelik-5" operasyonu, İran üzerinden Türkiye'ye tonlarca metamfetamin sokan ve Avrupa'ya dağıtmaya çalışan bir uy*şturucu şebekesini ortaya çıkardı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon kapsamında 4 ton 604 kilogram metamfetaminin ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonla bağlantılı olarak 4'ü yabancı 8 zehir tacirinin yakalandığı açıklandı.

Balkan Rotası Üzerinden Avrupa'ya Uy*şturucu Taşıma Planı

Uy*şturucu şebekesinin rotası, İran-Afganistan-Pakistan üçgenindeki "altın hilal" olarak bilinen bölgeden Türkiye'ye giriş yaparak Balkan Rotası üzerinden Avrupa ülkelerine taşınmaktı. Ancak İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda bu plan bozuldu ve büyük bir şebeke çökertildi.

Metamfetamin Taşıyan Tırların İzini Süren Polis

Polis ekipleri, İran'dan yola çıkan ve üzerlik tohumları içinde binlerce çuval metamfetamin taşıyan tırların izini sürdü. İstanbul'un çeşitli ilçelerinde belirlenen adreslere bırakılan çuvalların bazılarının şebekenin özel işaretlerle kodladığı ortaya çıktı. Teknik ve fiziki takip sonucunda, İran'dan gelen 4 yabancı uyruklu zanlının bu adreslere giriş yaptığı tespit edildi.

Depolarda Gizlenen Uy*şturucu Operasyonla Ortaya Çıkarıldı

Uy*şturucu şebekesi, bazı iş yerlerinde "tadilat yapıldığı" izlenimi vererek depolarda düzenekler kurdu. Polis, belirlenen adresleri takibe aldı ve şebekenin faaliyetlerini deşifre etti. Operasyon günü Bahçelievler, Beylikdüzü ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan baskınlarda 4'ü İran uyruklu 8 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda üzerlik tohumuna emdirilmiş 4 ton 420 kilogram metamfetamin, 146 kilogram sıvı metamfetamin, 38 kilogram metamfetamin reçinesi ve 165 kilogram aseton ele geçirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ramazan'da bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları

Ramazan'da bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları