Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Gülnar'da Kaybolan 3 Yaşındaki Müslüme'nin Mezarı Yenilendi

Gülnar'da Kaybolan 3 Yaşındaki Müslüme'nin Mezarı Yenilendi

Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın mezarı, yapısal bozulma nedeniyle onarıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Gülnar'da Kaybolan 3 Yaşındaki Müslüme'nin Mezarı Yenilendi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın mezarı, Karaman'da onarıldı. Çeltek Mahallesi’ndeki Kazalpa Mezarlığı’nda Müslüme'nin mezarının ayak kısmındaki taşın kırıldığını gören vatandaşlar, durumu polis ve Karaman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, mezarda yaptıkları incelemede herhangi bir saldırı olmadığını belirledi. Taşların yapısal olarak bozulup düştükten sonra kırıldığını tespit eden ekipler, durumu Karaman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne iletti. Mezarın onarımı için müdahale eden ekipler, Müslüme’nin mezar taşlarını yenileyerek üzerine çiçek dikti.

Mezarın bağlantıları açılmış

Mezarın taşlarını yenileyen mermer ustası Mükremin Sağkaya, yaşanan olaya dair açıklamalarda bulundu. Sağkaya, "Geçtiğimiz gün yaşanan rüzgarların ardından mezar yıkılmış. Mezarın bağlantıları açılmış, herhangi bir kırılma yok. Yapıştırıcıları açılmış, o şekilde yıkılmış. Kırma şeklinde olsa kırıldığı belli olurdu. Bağlantılarından açılmış, yapıştırıcılar gevremiş, o yüzden mezar bozulmuş. Tekrar yeniledik" ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

Müslüme Yağal, 10 Kasım 2021'de Mersin'in Gülnar ilçesi'nde kayboldu. Olay gerçekleştiğinde sadece 2,5 yaşında olan Müslüme’nin cesedi, kaybolduktan 10 gün sonra bulundu. Olayın ardından, Müslüme'nin dedesi Hasan Yağal tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Müslüme’nin kaybolma olayı ve ardından gelişen süreç, Müge Anlı ile Tatlı Sert programında yer aldı ve Türkiye gündeminde büyük yankı buldu.

Müslüme Yağal, 7 çocuklu Yağal ailesinin 6. çocuğuydu ve Sarıkeçililer adlı Yörük aşiretine mensuptu. Kaybolmadan önce, Yağal ailesi yaz mevsimini Konya'nın Bozkır ilçesi'nde geçirmiş ve kış mevsimi nedeniyle Mersin’in sahil kesimlerine göç etmişti. Müslüme'nin annesi Selvi Yağal idi.

Kaybolma olayının gerçekleştiği gün, aile Gülnar'ın Yanışlı mahallesi'nde çadır kurarak konaklıyordu. Müslüme, çadırın önünde oynarken kayboldu ve durum güvenlik güçlerine bildirildi. Kaybolmanın ardından, Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı'nın yönetiminde arama çalışmaları başlatıldı.

Arama çalışmalarına AFAD, itfaiye, jandarma ve yerel halk da katıldı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Pense adlı kadavra köpeği de kullanıldı. Müslüme’nin cesedi, kaybolduğu bölgeden 7 km uzaklıktaki bir ormanlık alanda bulundu. Cesedi belden aşağısı çıplak haldeydi ve vücudunda herhangi bir öldürücü travma tespit edilmedi.

Müslüme'nin kaybolmasının ardından, 9 Kasım'da aile üyeleri gözaltına alındı. İfade işlemleri sırasında 8 aile ferdi sorgulandı; 7 kişi serbest bırakılırken, dede Hasan Yağal tutuklandı.

Adli tıp uzmanları, Müslüme'nin ces*di üzerinde yaptıkları incelemelerde larvalar oluştuğunu ve kaybolduğu geceki koşullara göre 24 saat içinde yaşamını yitirdiğini belirtti. Ayrıca, Müslüme’nin DNA örneği ile dedesi Hasan Yağal’ın DNA'sının uyumlu olduğu ve bir ağabeyinin de dedenin DNA'sı ile %100 eşleşme sağladığı tespit edildi.

Müslüme'nin annesi Selvi Yağal, sorgusunda kayınpederinin kendisine tec*vüz ettiğini ve oğlu olduğunu belirtti. Bu durum, ailenin içindeki karmaşık sorunları gözler önüne serdi ve olayın seyrini etkileyen önemli bir etken olarak öne çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Erdursun uyardı: 'Emeklilik için iki kere düşünün'

Özgür Erdursun uyardı: 'Emeklilik için iki kere düşünün'