Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş ANTALYA'DA TEHLİKELİ SÜRÜCÜ AVI

ANTALYA'DA TEHLİKELİ SÜRÜCÜ AVI

Antalya'nın birçok noktasında trafik ışıklarını mesken tutan sokak satıcıları ve dilencileri havaların ısınmasıyla sürücü avına çıkmaya başladı. Özellikle çocuk yaştaki dilenciler, sıkışık trafikte ava çıkarak hem kendilerini hem de sürücüleri tehlikeye atıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ANTALYA'DA TEHLİKELİ SÜRÜCÜ AVI
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Turizm başkenti olan Antalya’da birçok kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen sürücüler, satıcılık yaparak para isteyen dilencilerden bıkmış durumda. Antalya'nın en işlek noktalarında trafiğin yoğun olduğu bölgelerde sürücü avına çıkan çocuklar sürücüleri isyan ettirdi. Araba önlerine atlayarak hem trafiği hem de kendi canını tehlikeye atan 'ışıklar dilencileri' sürücülere zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Havaların ısınmasıyla beraber birçok noktada türemeye başlayan ışıklar dilencilerinin hedeflerinde hem araba hem de motosiklet sürücüleri oluyor. Bu durumdan şikayetçi olan bir sürücü "Işıklara gelince camlarımı kapatıyorum. Bazen çocuk bazen de yaşlı insanlar camdan elini uzatarak ya mendil satıyor ya da para dileniyor. Bu durumun çözüme kavuşması lazım" diyerek dert yakındı.

Dilenciler (3)

"PARA VERMEYİNCE ÇİRKİNLEŞİYORLAR"

Özellikle lüks araçları gözlerine kestiren ışıklar dilencileri, zabıta veya polise aldırmadan her gün aynı noktalarda dilenmeye devam ediyor. Aynı yol üzerinde çok sık dilenci terörüne maruz kalan bir sürücü "Hemen hemen her gün bu insanlar aracıma dadanıyor. Ya su satıyor ya mendil uzatıyorlar ya da hiçbir şey yapmayıp sadece para istiyorlar. Bunu yapan da uç yaşlar oluyor. Çocuklar ve yaşlılar. Bu şekilde insanların duygularını sömürüp para koparıyorlar. Ben de zaman zaman kıyamayıp çocuklara para veriyorum. Bazen gençler de satıcılık yaptığında satın almayı reddediyorum. Para vermeyince çirkinleşiyor" diyerek yaşadığı olayı aktardı.

"ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİYOR"

Özellikle mesai bitiş saatini bekleyen sürücü avcıları, trafiğin yoğunlaştığı sırada arabalar sarasında dolaşmaya başlıyor. O anları yaşayan bir başka sürücü "Bir dakika içinde ne kadar para koparabilirlerse onlar için kârdır. Bir defa satıcılık yapan bir adamın cebinden bir tomar para çıkarıp saydığını gördüm. Ben henüz bu kadar parayı yanımda taşıma şansı yakalamadım. Bunun önüne geçilmesi lazım" dedi.

"PARAYI YÜZÜMÜZE FIRLATTI"

Eşiyle trafikte ilerleyen G.D., ışıklarda beklerken bir çiçek satıcısının kendilerine bir kırmızı gül uzatıp ısrarla satmak istediğini söyledi. Satıcıyla aralarında gerginlik geçtiğini iddia eden G.D., "Eşimle trafikte ilerlerken çiçek satıcısı bizi görünce koşarak elinde güllerle geldi. Beni görünce ısrarla çiçek satmaya çalıştı. Eşim daha fazla muhatap olmamak için bir dal gül alıp 200 TL para verince çiçekçi parayı üstümüze atıp 'Bu yetmez' dedi. Eşim tartışmaya girmemek için 500 TL daha vererek oradan uzaklaştı" diyerek yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sezon Finali Derbisini Kim Anlatacak?

Sezon Finali Derbisini Kim Anlatacak?