Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş ABD'de Orman Yangını:28 bin kişi tahliye edildi

ABD'de Orman Yangını:28 bin kişi tahliye edildi

ABD'nin California eyaletinin Butte bölgesinde salı günü başlayan orman yangınları nedeniyle 28 bin kişi tahliye edildi. Yangınlar, eyalet genelinde 139 bin dönümlük ormanlık alanı küle döndürdü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'de Orman Yangını:28 bin kişi tahliye edildi
KAYNAK: Haber Merkezi

California eyaletinin Butte bölgesinde salı günü başlayan orman yangınları nedeniyle en az 28 bin kişi tahliye edildi. Eyalet genelindeki yangınlarda ise şu ana kadar 139 bin 590 dönümlük alan küle döndü.

ABD'de orman yangından dolayı 28 bin kişi tahliye edildi

Sacramento'nun yakınlarındaki yangınlar nedeniyle Oroville Belediye Başkanı David Pittman, yangınların şiddetinde önemli bir düşüş olduğunu ve bazı sakinlerin evlerine dönmelerine izin verilebileceğini açıkladı. Ancak Pittman, kuzey tarafında topografya açısından bazı zorlukların devam ettiğini belirtti.

Yangınlarla mücadele eden California Eyalet Parkları yetkilileri, birçok kurumun yangına müdahale ettiğini ve herkesi mümkün olan en kısa sürede evlerine geri götürmek için çalıştıklarını kaydetti.

ABD'de orman yangından dolayı 28 bin kişi tahliye edildi

Bağımsızlık Günü için Butte'de planlanan havai fişek gösterileri iptal edilirken, bölge şerifi Kory L. Honea, yasadışı havai fişek kullanımının yasal sonuçlar doğuracağı konusunda uyarılarda bulundu.

California Ormancılık ve Yangından Korunma Bakanlığı (Cal Fire) verilerine göre, eyalet genelinde 2 bin 934 noktada alevler yükselirken, 139 bin 590 dönümlük alan küle döndü. Yangın nedeniyle 300 bin 173 acil müdahale gerçekleştirildi, 26 yapı hasar gördü ve 48 yapı kullanılamaz hale geldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Kaçak Yapılar Kaldırılacak Vatandaşlar Ücretsiz Yararlanacak

Antalya'da Kaçak Yapılar Kaldırılacak Vatandaşlar Ücretsiz Yararlanacak