Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş PK*'lı Kişi Boşanma Aşamasındaki Eşini Korkutmak İçin B*mba Koydurtmuş

PK*'lı Kişi Boşanma Aşamasındaki Eşini Korkutmak İçin B*mba Koydurtmuş

Sultangazi’de hurda toplayan bir eskici tarafından bulunan el yapımı patlayıcının failleri İstanbul Emniyeti'nin operasyonuyla yakalandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
PK*'lı Kişi Boşanma Aşamasındaki Eşini Korkutmak İçin B*mba Koydurtmuş
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Sultangazi’de hurda toplayan bir eskici tarafından bulunan el yapımı patlayıcının failleri İstanbul Emniyeti'nin operasyonuyla yakalandı.,

Patlayıcının, yurt dışında firari olan PKK üyesi Bilal İ.'nin talimatıyla eşiyle olan anlaşmazlık nedeniyle yerleştirildiği tespit edildi.

Patlayıcı ihbarıyla operasyon başladı

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde, 16 Eylül Pazartesi günü hurda toplayan bir eskici, sokakta bir el yapımı patlayıcıya rastladı. Durumu hemen polise bildiren eskicinin ihbarı üzerine olay yerine gelen bomba imha ekipleri, düzenekleri etkisiz hale getirerek patlayıcıyı imha etti. Bu olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM birimleri harekete geçti.

Patlayıcının arkasında PKK çıktı

Yapılan incelemeler sonucunda, olayların bölücü terör örgütü PKK/KCK ile bağlantılı olduğu belirlendi. Ekipler, Sultangazi’de bulunan patlayıcı ile 9 Eylül tarihinde Arnavutköy’de bir eve gerçekleştirilen silahlı saldırı arasında bağlantı kurdu. Araştırmalar sonucunda, bu iki olayın firari durumda olan PKK üyesi Bilal İ. tarafından talimatlandırıldığı anlaşıldı. Bilal İ.’nin eşiyle boşanma sürecinde olduğu ve eşine gözdağı vermek amacıyla bu olayları planladığı tespit edildi.

Eş zamanlı operasyonla şüpheliler yakalandı

İstanbul Emniyeti, Bilal İ.’nin talimatıyla bu olayları gerçekleştiren kişilerin kimliklerini belirledi. S.K., A.O., Y.I. ve E.B. isimli şahısların, Bilal İ.’nin talimatları doğrultusunda saldırıları düzenledikleri tespit edildi. 19 Eylül’de şüphelilerin yakalanması için düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucunda bu dört kişi gözaltına alındı.

Silahlar ve mühimmat ele geçirildi

Operasyon sırasında yapılan aramalarda, AK-47 tipi kalaşnikof uzun namlulu silah, bir tabanca ve bu silahlara ait 93 mermi ele geçirildi. Ayrıca, silahları sakladıkları tespit edilen B.Ö.O. ve O.Ş. isimli iki kişi de gözaltına alındı. Toplamda altı şüpheli, İstanbul Emniyeti İstihbarat ve TEM ekipleri tarafından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Şüpheliler adliyeye sevk edildi

Polisteki sorguları tamamlanan şüpheliler, geçtiğimiz pazar günü adliyeye sevk edildi. E.B. ve Y.I. hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, diğer dört zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma derinleştirilerek devam ediyor.

İstanbul Emniyetine bağlı İstihbarat Şube ve TEM ekipleri tarafından yakalanan toplam 6 şüpheli sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Zanlılar polisteki ifade işlemleri tamamlandıktan sonra geçtiğimiz pazar günü adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden E.B. ve Y.I. isimli 2 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, diğer 4 zanlının tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da freni boşalan kamyon d*hşeti: 5 kişi yaralı 9 araç hurda

Hatay'da freni boşalan kamyon d*hşeti: 5 kişi yaralı 9 araç hurda