Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Yeni aldığı silahla Meleknur'u öld*ren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Yeni aldığı silahla Meleknur'u öld*ren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

İstanbul Fatih’te 17 yaşındaki Meleknur Özgener’in ölümüne neden olan silahlı olayda sanık Ercan Şahin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni aldığı silahla Meleknur'u öld*ren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
KAYNAK: İHA

İstanbul Fatih'te yaşanan ve 17 yaşındaki Meleknur Özgener'in ölümüyle sonuçlanan silahlı olayda, sanık Ercan Şahin hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verildi. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Şahin’in 'çocuğu kasten öldürme' suçundan ceza almasına hükmedildi. Mahkeme, sanık hakkında herhangi bir takdiri indirim uygulamadı.

Yeni Aldığı Silahla 'Vurayım mı Seni' Diyerek Cinayeti İşledi

Olay, 1 Ocak 2024'te İstanbul’un Fatih ilçesinde meydana geldi. Sanık Ercan Şahin, yeni aldığı silahı gösterip “Vurayım mı seni?” diyerek şakalaşırken, 17 yaşındaki Meleknur Özgener’i silahla vurdu. Özgener, başına isabet eden kurşunlar nedeniyle hayatını kaybetti. Mahkeme, bu eylemi kasten öldürme olarak değerlendirdi ve Şahin'i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

"Öldürme Kastım Yoktu" Savunması

Duruşmada savunma yapan Ercan Şahin, öldürme kastının olmadığını belirterek beraatini talep etti. Şahin, “Melek benim kardeşimdir, böyle bir şey yapmam. Öldürme kastım yoktu, beraatımı istiyorum” şeklinde konuştu. Ancak mahkeme, sanığın bu savunmasını yeterli bulmadı.

Mahkemede Aile ve Avukatlar Sanığın Cezalandırılmasını Talep Etti

Meleknur Özgener'in ailesi ve avukatları, sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını talep etti. Aile, duruşmada adaletin yerini bulmasını isteyerek sanığın 'çocuğu kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanığın bu suçu işlediğine kanaat getirerek cezasını açıkladı.

Yeni aldığı silahla Meleknur'u öld*ren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Sanık: “Tek Şahidim Allah'tır”

Son sözleri sorulan Ercan Şahin, suçlamaları kabul etmeyerek, "İki çocuk babasıyım, bu suçu işlemedim. Tek şahidim Allah’tır. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi. Ancak mahkeme, Şahin’in savunmasını dikkate almayarak, suçu kasten işlediğine hükmetti.

Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası Verildi

Mahkeme, Ercan Şahin’i ‘çocuğu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Cezada takdiri indirim uygulamayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Kararın açıklanmasının ardından, Meleknur Özgener’in ailesi adliye koridorlarında gözyaşlarına boğuldu.

Yeni aldığı silahla Meleknur'u öld*ren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Aileden Basın Açıklaması: “Bu Davadan Asla Vazgeçmeyecektik”

Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan Meleknur Özgener’in halası Öznur Özgener, “Bu davadan asla vazgeçmeyecektik, adalete güvendik ve çok şükür istediğimiz kararı aldık” dedi. Kadın cinayetlerine de vurgu yapan Özgener, bu tür davalarda ağırlaştırılmış müebbet cezasının verilmesi gerektiğini belirtti.

Anne ve Baba Adaletin Sağlanmasından Memnun

Meleknur Özgener’in annesi Ayşe Küçükosman ve babası Bülent Özgener de açıklamalarda bulunarak, adaletin yerini bulduğunu ve sürecin takipçisi olan avukatlara teşekkür ettiklerini ifade etti.

İddianame: “Sanık Şakalaşırken Tetiği Çekti”

İddianamede, olayın yılbaşı gecesi yaşandığı ve sanık Ercan Şahin’in Meleknur Özgener’e silahını gösterip ‘Vurayım mı seni’ diyerek şakalaştığı sırada tetiği çektiği belirtildi. Olay anında yanında bulunan tanık Nisanur A., şüpheli Şahin’in silahı Meleknur'a doğrulttuğunu ve şaka yaptığını ifade etti. Sanık, olaydan sonra kaçmış ve bir hafta sonra teslim olmuştu.

"Silahı Önce Sen Aldın" İfadesi

Tanık Nisanur A.’nın ifadesine göre, sanık Şahin, olaydan sonra kendisine tehditler savurarak olayın farklı bir senaryo ile anlatılmasını istemişti. Şahin, tanığa, “Silahı önce sen aldın, şakalaşırken patladı diyeceksin” şeklinde baskı yapmıştı. Ancak mahkeme, tanığın bu beyanlarını dikkate alarak sanığın cezalandırılmasına hükmetti.

Olaydan Sonra Kaçtı ve Bir Hafta Sonra Teslim Oldu

Sanık Ercan Şahin, Meleknur Özgener’i hastaneye bıraktıktan sonra olay yerinden kaçmış, bir hafta sonra ise teslim olmuştu. Savcılık, Şahin’in silahı kasıtlı olarak kullandığını ve dolu olduğunu bilmesi gerektiğini belirterek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İBB Başkanı İmamoğlu'ndan 'Ahmak davası' ile ilgili açıklama

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan 'Ahmak davası' ile ilgili açıklama