Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Kepez’in Mobil Bilim Tırı Okullarda Öğrencilerle Buluşuyor

Kepez’in Mobil Bilim Tırı Okullarda Öğrencilerle Buluşuyor

Antalya'da Kepez Belediyesi'nin Bilim ve Teknoloji Tırı, okulları ziyaret ederek öğrencileri bilimin büyüleyici dünyasıyla buluşturuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kepez’in Mobil Bilim Tırı Okullarda Öğrencilerle Buluşuyor
KAYNAK: Bülten

Kepez Belediyesi’nin Bilim ve Teknoloji Tırı, Antalya’daki okulları gezerek öğrencileri bilimin büyüleyici dünyasıyla tanıştırmaya devam ediyor. Mobil bilim merkezi, çocukların bilimle tanışmalarını sağlamak ve onların bu alana olan ilgisini artırmak amacıyla hizmet veriyor.

Bilim Tırı Okulları Geziyor

Kepez Belediyesi’ne bağlı Antalya Bilim Merkezi’nin Bilim ve Teknoloji Tırı, Antalya’daki okulları gezerek öğrencileri bilimle buluşturuyor. Mobil bilim merkezi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı boyunca çeşitli okullara ziyaretler gerçekleştirerek bilimin kapılarını çocuklara açıyor.

Varsak İlkokulu ve Ortaokulu İlk Durak

Bilim ve Teknoloji Tırı’nın 15 Ekim Salı günü Varsak İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret edeceği açıklandı. Bu ziyaret ile öğrenciler, bilimsel keşifler yapma şansı elde edecek. Ardından 16 Ekim Çarşamba günü 100. Yıl Ortaokulu’na ve 18 Ekim Cuma günü Ernur Faik Koparan Ortaokulu’na giderek bilimin büyüleyici dünyasını öğrencilerle buluşturacak.

Bilimsel Deneyim Alanları

Mobil bilim merkezinde, öğrencilerin ilgisini çekecek geniş bir bilim yelpazesi sunuluyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarından manyetik alana, maddenin halleri ve motorlar gibi konuların yanı sıra, robotik ve 3 boyutlu yazıcılarla yapılan uygulamalar da öğrencilere sunulacak. Bu sayede öğrenciler, teorik bilgilerini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı yakalayacak.

İleri Teknolojiye Dair Uygulamalar

Sanal gerçeklik uygulamaları, yapay zeka, izohips haritalar, astronot selfi noktası, beyin dalgaları, İHA yer istasyonu ve hologram teknolojileri gibi ileri teknolojiye dair uygulamalar da öğrencilere sunulacak. Bu yenilikçi yaklaşımlar, öğrencilerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

Kepez Belediye Başkanı’ndan Açıklama

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Bilim ve Teknoloji Tırı’nın önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “2024-2025 eğitim ve öğretim yılında teknoloji ve bilimi çocuklarımızın ayağına götürüyoruz. Çocuklarımızı teknoloji ve bilimle geleceğe hazırlamalıyız. Amacımız, çocuk ve gençlerimizi çağın gerektirdiği yetkinliklerle buluşturmak.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Kınık Toptancı Hal Kompleksi Projesi Hızla İlerliyor

Antalya'da Kınık Toptancı Hal Kompleksi Projesi Hızla İlerliyor