Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya İKK'dan "Kadın ve Erkek Beyni" söyleşisi!

Antalya İKK'dan "Kadın ve Erkek Beyni" söyleşisi!

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu, artan toplumsal şiddete dikkat çekmek için anlamlı bir etkinlik düzenliyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya İKK'dan "Kadın ve Erkek Beyni" söyleşisi!
KAYNAK: Bülten

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Antalya İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Kadın Komisyonu, toplumsal şiddet olaylarına dikkat çekmek için anlamlı bir etkinlik düzenliyor. Beyin Filozofu olarak tanınan Uzm. Dr. Timur Yılmaz’ın konuşmacı olarak katılacağı “Kadın Beyni, Erkek Beyni” konulu söyleşi, 17 Ekim 2024 Perşembe günü saat 19.00’da Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi’nde halka açık olarak gerçekleştirilecek. TMMOB Antalya İKK Kadın Komisyonu Başkanı Gülşah Ergen, söyleşiye tüm halkı davet ederek, toplumsal şiddete karşı farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtti.

Sosyal Sorumluluk Vurgusu

Komisyon Başkanı Gülşah Ergen, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz ve özellikle kadınlar olarak güvende hissetmiyoruz. Şiddet olayları maalesef bir şiddet sarmalına dönüşmüş durumda. Meslek odaları olarak sosyal konulara duyarlıyız ve bu sorumluluğun bilinciyle bu etkinliği düzenledik. Tüm halkımızı söyleşimize bekliyoruz" dedi.

Bilişsel Farklılıklar ve Toplumsal Etkiler

Etkinlikte, kadın ve erkek beyinleri arasındaki bilişsel farklılıklar ele alınacak. Gülşah Ergen, “Araştırmalar, kadınların sosyal etkileşim ve duygusal bağ kurma becerilerinin erkeklere göre daha gelişmiş olduğunu gösteriyor. Erkekler ise mekânsal ve analitik becerilerde öne çıkıyor. Söyleşide, bu bilişsel farklılıkların nedenleri, günlük yaşama etkileri ve toplumsal algılar üzerindeki yansımaları ele alınacak. Bilimsel veriler ışığında, cinsiyetler arası zihin yapısının inceliklerini keşfedeceğiz” şeklinde konuştu.

Kadın Komisyonunun Çalışmaları

TMMOB Antalya İKK Kadın Komisyonu, öncelikli olarak kadın mühendislerin mesleki sorunlarına çözüm odaklı çalışmalar yapmayı hedefliyor. Bu kapsamda düzenledikleri etkinliklerle sosyal sorumluluk projelerine de imza atan komisyon, meslektaşlarına ve topluma katkı sunmaya devam ediyor. Komisyon Başkanı Gülşah Ergen, “Meslek odası olarak sadece teknik konular değil, toplumsal konulara da duyarlıyız” diyerek, etkinliğin önemine dikkat çekti.

TMMOB'dan Destek

TMMOB Antalya İKK Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban Tat da, TMMOB olarak meslek sorunlarını toplumsal sorunlardan ayrı tutmadıklarını belirtti. Tat, "Meslek ve meslektaş sorunlarına çözüm aramanın yanı sıra Antalya’nın doğal güzelliklerine sahip çıkmak için de çalışmalar yapıyoruz. Sosyal konulara her zaman duyarlı olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Kadın Komisyonumuzu bu anlamlı etkinlik için kutluyorum" dedi.

Makina Mühendisleri Odası'ndan Destek

Etkinliğe ev sahipliği yapacak olan MMO Antalya Şubesi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, toplumsal şiddet olaylarının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak toplumun her kesimi ile temasta olan meslek gruplarıyız. Bu nedenle toplumsal sorumluluğumuzun farkındayız. Empati ve saygı temelli bir düşünce yapısının yayılması gerektiğine inanıyoruz. Bu söyleşi, toplumumuzda var olan empati ve saygı kültürünü yeniden canlandırmak için bir fırsat olacak" dedi.

Kadın Komisyonunun Yapısı

TMMOB Antalya İKK Kadın Komisyonu, 18 farklı oda temsilcisinden oluşuyor. Maden Mühendisleri Odası’ndan Gülşah Ergen’in başkanlığındaki komisyonda, Çevre Mühendisleri Odası’ndan Selin Sevinç, Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Betül Ünal, Gemi Mühendisleri Odası’ndan Sıdıka Şaşırtan, Gıda Mühendisleri Odası’ndan Rabia Ekşi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’ndan Sezin Kamalak, İç Mimarlar Odası’ndan Seda Acun, İnşaat Mühendisleri Odası’ndan Ayşenur Kalaycı, Jeofizik Mühendisleri Odası’ndan Elçin Yıldırım, Jeoloji Mühendisleri  Odası’ndan Ayşegül Ekmekçi, Kimya Mühendisleri Odası’ndan Fatma Gül Özkanlı, Makina Mühendisleri Odası’ndan Merve Bebiş, Meteoroloji Mühendisleri Odası’ndan Funda Oruç Koçyiğit, Mimarlar Odası’ndan Ayşegül Okudan, Peyzaj Mimarları Odası’ndan Bensu Cüce, Şehir Plancıları Odası’ndan İlkem Gümüştekin, Ziraat Mühendisleri Odası’ndan Meral Alkan ve Fizik Mühendisleri Odası’ndan Gonca Dülger Bedeloğlu görev yapmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyada ilk kez görüldü: Giresun Sendromu tıp literatüründe!

Dünyada ilk kez görüldü: Giresun Sendromu tıp literatüründe!