Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya 13. YÖREX Fuarı 328 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Antalya 13. YÖREX Fuarı 328 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Antalya Ticaret Borsası'nın düzenlediği 13. YÖREX Fuarı, 328 bin 859 ziyaretçiyi ağırladı. Fuarda Türkiye'nin dört bir yanından yöresel ürünler sergilendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya 13. YÖREX Fuarı 328 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı
KAYNAK: İHA

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle düzenlenen 13. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 328 bin 859 kişiyi ağırladı.

Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve "Sizin oraların nesi meşhur?" sloganıyla öne çıkan YÖREX Fuarı, 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Türkiye’nin 7 bölgesinden 400 katılımcı, yüzlerce yöresel ürünü fuar ziyaretçileriyle buluşturdu. Açılışını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yaptığı fuar, hem yerel hem de ulusal çapta büyük ilgi gördü.

Birinci Günde 64 Bin Ziyaretçi

Fuarın ilk gününde 64 bin 215 kişi YÖREX’i ziyaret ederken, 5 günlük etkinlik sonunda toplam ziyaretçi sayısı 328 bin 859 kişiye ulaştı. Mersin’in cezeryesi, Hatay’ın künefesi, Afyonkarahisar’ın sucuğu ve Tokat’ın basması gibi Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce yöresel ürün sergilendi. Ayrıca Denizli’nin buldan bezi ve Hakkari’nin balı gibi çok sayıda ürün de fuarda yer aldı.

Büyük Ticari Anlaşmalar Sağlandı

YÖREX kapsamında, TOBB organizasyonuyla ulusal ve uluslararası market zincirleri ve e-ticaret platformları yerel üreticilerle bir araya geldi. Bu ikili görüşmelerde önemli ticari anlaşmalar yapıldı. Fuara katılan öğrenciler ve çocuklar da yöresel ürünlere büyük ilgi gösterdi.

"Anadolu’nun Zenginliğini Dünya Tanımalı"

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, 14 bin yıllık Anadolu’nun yöresel ürünlerini 13. kez YÖREX ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Gelecek yıllarda coğrafi işaretli ürünlerin yurtdışında daha fazla tanıtılmasına odaklanacaklarını vurgulayan Çandır, “Anadolu’nun müthiş yöresel ürün zenginliğini dünyaya tanıtmak istiyoruz,” dedi.

"YÖREX'i Birlikte Büyüttük"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na projeye başından beri verdiği destekten dolayı teşekkür eden Ali Çandır, "YÖREX’i birlikte büyüttük. Bizleri yalnız bırakmayan, destek olan tüm iş dünyası liderlerimize, belediye başkanlarımıza, valimize ve tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
UEFA Uluslar Ligi'ne İzlanda-Türkiye Maçı Ertelenebilir

UEFA Uluslar Ligi'ne İzlanda-Türkiye Maçı Ertelenebilir