Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya DOB’dan küçük sanatseverler için ‘Rapunzel’ operası

Antalya DOB’dan küçük sanatseverler için ‘Rapunzel’ operası

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 15 Ekim Salı günü sahnelenecek Rapunzel çocuk operası ile minik izleyicilere büyülü bir macera sunacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya DOB’dan küçük sanatseverler için ‘Rapunzel’ operası
KAYNAK: Bülten

Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), 15 Ekim Salı günü "Rapunzel" çocuk operası ile minik izleyicilere perde açmaya hazırlanıyor. Maceracı minik Rapunzel’in serüveni, özel olarak bestelenmiş müziği, göz alıcı kostümleri ve muhteşem dekorlarıyla çocukları masallar dünyasına götürecek.

Müzik ve Masallar Dünyası Sahnede

Antalya DOB, çocuklar için özel olarak opera formatında bestelenmiş eserlerle minik izleyicileri büyülemeye devam ediyor. Sezonun ilk çocuk operası olan Rapunzel, 15 Ekim Salı günü saat 11.00’de Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi’nde izleyicileriyle buluşacak. Bu özel gösterim, Andersen'in ünlü masalı Rapunzel’in modernize edilmiş haliyle sahneye taşınacak.

Modern Rapunzel’in Hikayesi

Rapunzel, ünlü masalcı Hans Christian Andersen’in klasikleşmiş eserinden uyarlanarak, besteci Ahmet Sait Karabulut’un özgün müzikleriyle yeniden canlandırıldı. N. Zeynep Ergüven’in yazdığı ve yönetmenliğini Sabri Özmener’in üstlendiği bu modern opera, her yaştan izleyiciye hitap ediyor. Eserin dekor tasarımı Özgür Usta’ya, kostümleri ise N. Gazal Ertan’a ait. Koreografisini Kürşat Kılıç’ın üstlendiği oyunun ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından yapıldı.

Rapunzel ve Diğer Karakterler

Çocuk operasında Rapunzel karakterine Betül Uzunoğlu Oruç hayat verirken, Leo karakterini M. Yusuf Yıldız, Cadı’yı ise Seçil Fenercioğlu canlandıracak. Mia karakterinde Sinem Seçil Baddal, Bıdık karakterinde H. Ercan Uğur, Karga karakterinde Engin Yaman ve Pölsnderndorf Büyücüsü karakterinde Oya Vural sahnede yer alacak. Ayrıca Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin Bale ve Orkestra sanatçıları da performansa eşlik edecek. Orkestra şefi olarak ise Ahmet Sait Karabulut görev alacak.

Rapunzel’in Büyülü Dünyası

Rapunzel çocuk operası, küçük izleyicileri büyülü bir dünyaya davet ediyor. İpek gibi uzun sarı saçları ve kocaman gözleriyle dünyaya gelen Rapunzel, kötü bir Cadı tarafından kaçırılarak bir kulede yaşamaya zorlanır. Hayatını bu kulede geçiren maceraperest kahraman, dış dünyayı keşfetmek için sabırsızlanır. Bir gün ormandan geçen Leo ile tanışması, Rapunzel’in gerçek hikayesinin başlangıcı olur. Masalın sonunda ise izleyicileri, herkesin mutlu olup olmayacağını merakla bekletecek bir serüven bekliyor.

Biletler Satışta

15 Ekim 2024 Salı günü sahnelenecek Rapunzel çocuk operasının biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişelerinde ve çevrimiçi olarak www.biletinial.com adresinde satışa sunulmuştur. Gişelerden bilet almak isteyenler, hafta içi ve Cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arasında Antalya Devlet Opera ve Balesi gişesinden, Cumhuriyet Meydanı Gişesi'nden ise her gün 08.30-20.00 saatleri arasında bilet temin edebilirler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kamuda servis hizmeti devam edecek mi? Memur-Sen’den yeni açıklama

Kamuda servis hizmeti devam edecek mi? Memur-Sen’den yeni açıklama