Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Devlet Opera ve Balesi "Gala Konser" ile yeni sezona başladı

Antalya Devlet Opera ve Balesi "Gala Konser" ile yeni sezona başladı

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2024-2025 sezonunu Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetimindeki orkestrasıyla Gala Konser ile açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Devlet Opera ve Balesi "Gala Konser" ile yeni sezona başladı
KAYNAK: İHA

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2024-2025 sezonuna ‘Gala Konser’ ile başladı. Ünlü bestecilerin eserlerinden oluşan repertuvar, Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetimindeki Antalya DOB Orkestrası eşliğinde seslendirildi.

Antalya DOB sezonu açtı

Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), 2024-2025 sanat sezonunu ‘Gala Konser’ ile açarak sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilen bu özel konser, dolu dolu bir gece yaşattı. Antalya DOB sanatçıları, dünya klasiklerinden seçilen eserleri büyük bir başarıyla seslendirirken, dinleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Konserin orkestra şefliğini, dünyaca ünlü maestro Lorenzo Castriota Skanderbeg üstlendi.

Sanat sezonuna coşkulu başlangıç

Gala Konser’in solist kadrosu da oldukça etkileyiciydi. Sopranolar Sema Çavuşoğlu, Serap Demirhan ve Nurdan Küçükekmekçi, mezzo soprano Medine Tuganova, tenorlar Devrim Demirel ve Göksay Yaran, bariton Serhat Konukman ile baslar Şafak Güç ve Engin Suna, sahnede yer alarak izleyenlere adeta bir müzik şöleni sundular. Konserin başkemancısı ise Elvan Şekercioğlu oldu. Repertuvar, klasik müziğin en önemli eserlerinden oluşarak dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Verdi’den Mozart’a ölümsüz eserler

Konserde seslendirilen eserler arasında Giuseppe Verdi’nin ünlü operalarından bölümler dikkat çekti. Özellikle ‘La forza del destino’, ‘Don Carlo’ ve ‘Rigoletto’ gibi ölümsüz eserler, izleyicilere güçlü duygular yaşattı. Bunun yanı sıra Giacomo Puccini’nin ‘Tosca’ operasındaki ‘Vissi d'arte’ aryası da büyük beğeni topladı. Wolfgang Amadeus Mozart’ın unutulmaz eseri "Don Giovanni" operasından seçilen bölümler, sanatseverleri büyüledi.

Francesco Cilea ve Mascagni’nin eserleri sahnedeydi

Klasik müziğin romantik dönemine ait eserler de gecenin repertuvarında yer aldı. Francesco Cilea’nın "Adriana Lecouvreur" operasından etkileyici "Acerba Volutta" aryası ve Pietro Mascagni’nin "Guglielmo Ratcliff" operası, dinleyicileri derin bir müzikal yolculuğa çıkardı. Ayrıca, Ernesto De Curtis'in popüler eseri "Non ti scordar di me" de sanatçılar tarafından başarıyla seslendirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Alanyaspor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Galatasaray Alanyaspor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?