Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali açılışında yıldızlar geçidi

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali açılışında yıldızlar geçidi

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali açılış töreni, Cam Piramit'te gerçekleştiriliyor. Canlı yayını izleyebilirsiniz...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 61. kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, Cam Piramit Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kırmızı halı ve açılış galası ile başladı. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ünlüler, kırmızı halıda şıklık yarışına girdiler. Geceye Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sinema dünyasının ünlü isimleri Perihan Savaş, Erdal Özyağcılar, Şerif Sezer, Menderes Samancılar, Mustafa Alabora, Selçuk Yöntem ve Mehmet Aslantuğ’un yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Festivalin dünya çapında ünlü yönetmenleri ve oyuncuları da etkinlikte yer aldı.


 

Ferzan Özpetek: "Antalya’ya gelmek çok hoşumuza gidiyor"

Kırmızı halı geçişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan festivalin jüri başkanı Ferzan Özpetek, 12 film izleyeceklerini belirterek, "Antalya’ya gelmek çok hoşumuza gidiyor, burada her şey çok güzel. Yeni yönetmenlerin ve isimlerin keşfedileceği bir festival olmasını diliyoruz" dedi. Özpetek, festivalin atmosferinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyecanlı olduklarını ifade etti.

İlker Kaleli: "Layıkıyla bir festival yaşayacağız"

Jüri üyelerinden İlker Kaleli ise bu yıl festivalde olmanın büyük bir heyecan yarattığını belirtti. Kaleli, festivalde oldukça ilginç bir film seçkisi olduğunu duyduğunu vurgulayarak, "Sanat baskı kabul etmez, propagandaya dönüşür. Ne mutlu ki bu yıl böyle bir gölge yaşanmadı ve Antalya’da layıkıyla bir festival geçireceğiz" şeklinde konuştu. Ayrıca, Türkiye’nin dört bir yanında aynı tadı hissettirecek festivallerin düzenlenmesini dilediğini belirtti.


 

Perihan Savaş: "Çok mutlu ve sevinçliyim"

Geçtiğimiz yıl festivalin düzenlenmemesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren usta oyuncu Perihan Savaş, festivalin gelenekselleştiğini ve yapılmasının bir zorunluluk olduğunu belirtti. "Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum ve bu yıl festivalin yapılmasından dolayı çok mutluyum" dedi.
 

Mehmet Aslantuğ: "Sinema, ülkenin kültürel hazinesi"

Ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ ise Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin kendisi için büyük bir önemi olduğunu söyledi. Sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığını, aynı zamanda ülkenin kültürel iklimini ve dilini gelecek kuşaklara aktaran önemli bir hazine olduğunu belirten Aslantuğ, festivallerin bu anlamda çok kıymetli bir iş yaptığını ifade etti. Antalya'da böyle bir festivali yaşatmanın büyük emek istediğini vurguladı.

Cam Piramit Kongre Merkezi’nde gala yapıldı

Kırmızı halı geçişinin ardından, Sedef Avcı'nın sunumuyla Cam Piramit Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış galasında büyük bir coşku yaşandı. 

Ünlüler, sinemaseverler ve sektör profesyonelleri, festivalin açılışına katılarak unutulmaz bir geceye imza attılar. Antalya, bir kez daha sinemanın kalbinin attığı şehir oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şişli'de dehşet anları! Vali Konağı Caddesi'nde iki grup çatıştı

Şişli'de dehşet anları! Vali Konağı Caddesi'nde iki grup çatıştı