Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya'da O Bölgesi Tahliye Ediliyor! Vatandaşlar Mağdur

Antalya'da O Bölgesi Tahliye Ediliyor! Vatandaşlar Mağdur

Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Kızıltoprak Mahallesi'nde yıllar önce hazine arazisi üzerine yapılan gecekonduların tahliyesi için düğmeye basıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da O Bölgesi Tahliye Ediliyor! Vatandaşlar Mağdur
KAYNAK: İHA

Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Kızıltoprak Mahallesi'nde yıllar önce hazine arazisi üzerine yapılan gecekonduların tahliyesi için düğmeye basıldı. Bölgede yaşayan vatandaşlara evlerini boşaltmaları ve ecrimisil bedelini ödemeleri için tebligat gönderildi.

Yılların Sorunu Gün Yüzüne Çıktı

1965 yılında Yediarıklar olarak bilinen bölgedeki arıkların kurumasının ardından yumuşak zemine yapılaşma başlamış, bölge zamanla yerleşim yerine dönüşmüştü. Ancak 59 yıl sonra, 1 Ekim 2024 tarihinde, mahalledeki 94 vatandaşa evlerini boşaltmaları gerektiğini belirten tebligatlar ulaştırıldı. Tebligatta ayrıca, hazine arazisi üzerinde yer alan evler için ecrimisil bedelleri de talep edildi.

Mahalle Sakinleri Çözüm Bekliyor

Kızıltoprak Mahalle Muhtarı Alim Kuş, yıllardır bu sorunla mücadele ettiklerini belirterek, “1992'den beri bu bölgenin problemi var. 94 vatandaşımıza tebligat geldi, evlerin boşaltılması isteniyor” dedi.

Mahalle sakini Yılmaz Gül ise yıllardır bu bölgede yaşadığını ve ecrimisil bedelini ödemekte zorlanacaklarını belirtti. Gül, “Tapu tahsis belgemiz var, imar affından yararlandık, ancak şimdi 100 bin ile 260 bin TL arasında ecrimisil bedeli talep ediyorlar. Gelir durumumuz normalin altında, bu bedelleri nasıl ödeyeceğiz?” diyerek mağduriyetini dile getirdi.

“Devletin Bizi Korumasını İstiyoruz”

Bir başka mahalle sakini Reşit Atilla Alper ise kendisine gelen ecrimisil bedelinin 360 bin TL olduğunu belirterek, “Emekliyim, 10 yıllık birikimim 418 bin TL. Bu bedelleri ödememiz mümkün değil. Biz buranın gerçek sahipleriyiz, yapı kayıt belgelerimiz var. Devletin bizi korumasını bekliyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş - Hapoel Shlomo Tel Aviv maçı İstanbul'dan Belgrad'a alındı

Beşiktaş - Hapoel Shlomo Tel Aviv maçı İstanbul'dan Belgrad'a alındı