Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya 70’lik gençlik Alanya’da buluştu: 60 yıl sonra hasret giderildi!

70’lik gençlik Alanya’da buluştu: 60 yıl sonra hasret giderildi!

En genci 72, en büyüğü 75 yaşında olan Alata Teknik Bahçıvanlık Okulu mezunları, 60 yıl sonra Alanya'da bir araya gelerek anılarını tazeledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
70’lik gençlik Alanya’da buluştu: 60 yıl sonra hasret giderildi!
MUHABİR: Süleyman Gezici

Antalya'nın Alanya ilçesi önemli bir misafir grubuna ev sahipliği yaptı. Mersin Alata Teknik Bahçıvanlık Okulu’nda 1967-1968 yılları arasında okuyan 60 öğrenci Antalya’da bir araya geldi. Alata Teknik Bahçıvanlık Okulu mezunlarından 60 eski arkadaş, 60 yıl sonra Alanya’da bir araya geldi ve unutulmaz bir hafta geçirdi. Adana’dan Aydın’a, İstanbul’dan Sinop’a, Antalya’dan Mersin’e, Konya’dan Sivas’a kadar Türkiye’nin değişik illerinden gelen eski arkadaşlar, yıllar sonra buluşmanın keyfini yaşadı. 

Okulun dönem öğrencilerinden Abbas Yıldırım,  Whatsapp üzerinden kurduğu grupla iki yıl boyunca eski arkadaşlarına ulaşmaya çalıştı. En genci 72 yaşında olan, Alata Teknik Bahçıvanlık Okulu öğrencileri, 60 yıl sonra Alanya’da Mahmutlar’da bulunan Sun Fire Beach Otel’de bir araya geldi. 

Aynı dönem okulun öğrencisi Alanyalı ünlü yazar Garip Görgülü ve eşi Ani Görgülü’nün de katılımı ile gerçekleşen Alanya buluşması oldukça eğlenceli geçti. İki gün boyunca denizin ve kumsalın keyfini çıkartan tarımcı arkadaş grubu, Dimçayı Barajı, Alanya seyir terası, Alanya Kalesi, Kızılkule, tersane, müze gezilerinin yanı sıra, şehir turu da yapıldı.

ABBAS YILDIRIM ARKADAŞLARINI TOPLADI 

Otelde Alanya’nın sevilen müzisyeni Mehmet Acar’ın müzikleri ve şarkıları ile eğlenme imkanı da bulan arkadaş grubu, bol bol dans edip, oynayıp, halay çektiler. Etkinliği organize eden, Antalya’da yaşayan ekip başı  Abbas Yıldırım, "1964 yılında Türkiye’nin farklı illerinden gelip Mersin Alata Teknik Bahçıvanlık Okulu’nda eğitim alıp, 1967 ve 1968 yıllarında mezun olup illerine dönen arkadaşlarıma 2022 yılından bu yana ulaşmaya çalıştım. Whatsapp grubu üzerinden toparladım ve son üç yıldır senede bir hafta bir araya gelip anılarımızı konuşup güzel anlar yaşıyoruz. En gencimiz 72 yaşında, 73, 74 ve 75 yaşında arkadaşlarımız var. Aramızda hayatını kaybedenler var. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, sağ olanlara sağlıklı mutlu yıllar diliyorum. Ömrümüz yettiği sürece her yıl bir kere de olsa toplanıp çocukluk günlerimizde döneceğiz" dedi.  Yıldırım, geçtiğimiz yıl Alata’ya giderek okulu ziyaret etmek istediklerini, okulun kullanılmaz haline geldiğini görünce çok üzüldüklerini de sözlerine ekledi. 

6 YIL SONRA BULUŞMAK ÇOK GÜZEL 

Aynı okulun öğrencilerinden Alanya Payallar doğumlu ünlü yazar ve tarımcı Garip Görgülü de "Birbirinden değerli arkadaşlarımı ve eşlerini Alanya’da görmekten ve ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyum. Saatlerce 60 yıl önceye gidip anılarımızı konuştuk. Yetmişlik gençler olarak altmış yıl sonra bir arada olmak çok güzel" dedi. 

Mahmutlar’da bulunan Sun Fire Beach Otel’de dört gün kalıp Alanya tatili yapan ekip de Mevlüt Kalçık, Deniz Kalçık, Belkıs Kalçık, Şakire Aydoğdu, Hatice Tezel, Nuriye Karakız Çetin, Mehmet Ali Özdemir, Alperen Özdemir, Mehmet Soyak, Derviş Keser, Niyazi Bilgin, Ahmet Sar, Abbas Yıldırım, Müzehher Yıldırım, Cengiz Tosun, Perihan Tosun, Dudu Barış Aslan, Mehmet Aslan, Haluk Gülle, Fatma Gülle, Hasan Türetken, Emire Türetken, Hüseyin Yiğiter, Gülay Yiğiter, İbrahim Özkul, Müzeyyen Özkul, Hüseyin Özkul, Zuhal Özkul, Kadir İnce, Refika İnce, Mesut İrbeç, Sudiye İrbeç, Muzeyfe Uysal, Mustafa Uysal, Safinaz Kılıç Özen, Hüseyin Özen, Nurseren Türk, Nimet Şahin Çatlı, Arif Köse, Şengül Köse, Osman Alcı, Mehmet Cengiz, Fuat Rifaioğlu, Halil Baykuş, İmran Korucu Söğüt , İhsan Söğüt, Yusuf Özdemir , Hüseyin Polat, Süleyman Baş, Abdullah Arıkoğlu, Gani Gökoğlu, Süleyman Kaya, Osman Özkan, Türkan Özkan , Garip Görgülü ve Ani Görgülü yer aldılar.
Alanya’da dört gün boyunca unutulmaz anlar yaşayan altmış yıl öncenin tarım öğrencileri, seneye tekrar bir araya gelmek üzere hüzünle vedalaşıp Türkiye’nin dört bir yanına, memleketlerine döndü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serik’te Eczane Soygunu: Cezaevi Firarisi Hırsız Yakalandı

Serik’te Eczane Soygunu: Cezaevi Firarisi Hırsız Yakalandı