Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Erişebilir Altın Portakal için Antalya’dan talep yükseldi

Erişebilir Altın Portakal için Antalya’dan talep yükseldi

Altınokta Körler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Oktay, 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin erişilebilir olması gerektiğini vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Erişebilir Altın Portakal için Antalya’dan talep yükseldi
MUHABİR: Kamer Durdu

Altınokta Körler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Oktay, 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne yönelik önemli açıklamalarda bulunarak, etkinliklerin daha erişilebilir hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Ahmet Oktay: “Erişilebilirlik Herkes İçin Olmalı”

Altınokta Körler Derneği Başkanı Ahmet Oktay, 61. Altın Portakal Film Festivali dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Oktay, kültürel ve sanatsal etkinliklerin tüm bireyler için erişilebilir olmasının önemine dikkat çekti. Sinemalarda görme engelli bireyler için betimlemeli içeriklerin sunulması, işitme engelliler için ise işaret dili desteği sağlanması gerektiğini vurgulayan Oktay, “Ayrıca, etkinlik alanlarına erişimi kolaylaştırmak için ulaşım araçlarının da erişilebilir hale getirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

“Daha Kapsayıcı Bir Festival Umuyoruz”

Ahmet Oktay, Altın Portakal Film Festivali’nin, Antalya Valisi ve Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in desteğiyle, herkes için daha kapsayıcı bir festival deneyimi sunmasını temenni ettiğini belirtti. Oktay, “İnşallah, bu yıl festival herkes için eşit bir deneyim sunar ve sinemaseverlere unutulmaz anlar yaşatır” dedi.

Kortej Yürüyüşü 5 Ekim’de

Festivalin geleneksel kortej yürüyüşü, 5 Ekim Cumartesi günü saat 15.30'da Cam Piramit Kongre Merkezi'nden başlayacak. Kortej, 100. Yıl, Güllük Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve Işıklar Caddesi üzerinden geçerek Karaalioğlu Parkı’nda sona erecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
100 Filin Başına Gelenler Yürek Burktu! Fillere Ne Oldu?

100 Filin Başına Gelenler Yürek Burktu! Fillere Ne Oldu?