Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Öğrenciler Yaşam Becerileri Kampı'nda: Zeytinpark’ta zeytin kırdılar

Öğrenciler Yaşam Becerileri Kampı'nda: Zeytinpark’ta zeytin kırdılar

Envar Okulları tarafından düzenlenen Yaşam Becerileri Kampı, Zeytinpark'ta gerçekleşiyor ve öğrencilere doğayla iç içe eğlenceli bir deneyim sunuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Öğrenciler Yaşam Becerileri Kampı'nda: Zeytinpark’ta zeytin kırdılar
MUHABİR: Kamer Durdu

Envar Okulları'ndan Yaşam Becerileri Kampı, Zeytinpark’ta gerçekleştirildi. İlk ve Ortaokul öğrencilerinin katıldığı kamp, küçük öğrencilerin zeytin toplama, zeytin kırma ve salamura zeytin kurma ile gece ateş yakma etkinliklerine sahne oldu

YAŞAM BECERİ KAMPI

Öğrencilerin kampı ile ilgili açıklama yapan Antalya Envar Okulları kurucu temsilcisi Dr. Mehmet Karakayalı, Envar Okulları’nın, Antalya'nın merkezinde yer alan eşsiz bir kamp olanağı sunan Zeytinpark kamp alanında düzenlediği "Yaşam Becerileri Kampı" ile öğrencilere doğayla iç içe, unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi: “4., 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerimizden oluşan 78 öğrenci ve 5 öğretmenin katıldığı kamp, bir gece iki gün süresince birçok eğitici ve eğlenceli etkinlikle dolu dolu geçti. Kampın amacı; Envar Okulları'nın yerli ve milli eğitim modeli olan Eno4 Bütüncül Eğitim Modeli'ne uygun bir şekilde düzenlenen, öğrencilere yaşam becerileri kazandırmak ve doğayla uyumlu bir şekilde yaşamayı öğretmekti.”

ZEYTİN KIRDILAR

Kampa gelen küçük öğrenciler, zeytin toplama, kırma ve kurma gibi geleneksel tarım faaliyetlerini deneyimledi. Oryantiring oyunu ile yön bulma ve takım çalışması becerilerini geliştirirken, kamp ateşi etrafında oynanan oyunlar ve söylenen şarkılarla eğlenceli anlar yaşandı. Gece meşalelerle yapılan yürüyüş ise öğrencilere doğanın gece yüzünü keşfetme fırsatı sundu.
Her yıl geleneksel bir şekilde sonbahar ve ilkbahar aylarında yılda iki defa düzenlenen Yaşam Becerileri Kampı, hem öğrencilere kazandırdığı değerlerle hem de eğlenceli anlarıyla unutulmaz bir etkinlik oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı çiftçileri uyardı: Tarımda teknoloji şart

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı çiftçileri uyardı: Tarımda teknoloji şart