Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel MERCEK'te kursiyerler teorik ve uygulamaları eğitim alıyorlar

MERCEK'te kursiyerler teorik ve uygulamaları eğitim alıyorlar

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen MERCEK'lerdeki mesleki eğitim kursları, farklı sektörlerde kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak, istihdama destek olmak amacıyla devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MERCEK'te kursiyerler teorik ve uygulamaları eğitim alıyorlar
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen MERCEK'lerdeki mesleki eğitim kursları, farklı sektörlerde kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak, istihdama destek olmak amacıyla devam ediyor. Kursiyerler, aldıkları sertifikalarla mesleki gelişimlerine katkı sağlıyor, bu sayede yeni bir meslek ediniyorlar. 'Mersinli Kadın Ustalar' projesi kapsamında Tırmıl Mercek'te düzenlenen inşaat boyacılığı kursu, 'Her işe hakkımız var' ilkesiyle kadınların erkek işi sanılan işleri başarabileceğini gösteriyor.

Üç ay süren ve haftada 40 saat devam eden kurs, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve uluslararası geçerliliğe sahip mesleki yeterlilik belgesi ile sona eriyor. Kursiyerler, harç yapma, kaba ve ince sıva ile boyaya hazırlık öncesi astar çekme gibi konularda eğitim alıyorlar. Ardından ahşap boyama, yağlı boyama gibi tekniklerin detaylarını öğreniyorlar.

AW074915_03

Mersinli kadın ustalar

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, 'Mersinli Kadın Ustalar' projesiyle kadınlara fırsat eşitliği sunmayı amaçladıklarını belirterek, kadınları ağır sanayi ve inşaat sektöründe daha fazla çalışabilme imkanına kavuşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca sektör ziyaretleri sırasında kadınlara duyulan ihtiyacın farkına vardıklarını ve inşaat sektöründeki kursun bu doğrultuda oluşturulduğunu söyledi. İnşaat kursunun eğitmeni Fadime Kartal, sektörde kalifiye eleman sayısının azaldığına dikkat çekerek, kadınları inşaat sektöründe ustalık yapmaya teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti. Kartal, kursiyerlere inşaat sektöründe kadınların varlığını kabullendirmeyi ve kadınların istedikleri takdirde bu alanda başarıya ulaşabileceklerini göstermeyi hedeflediklerini ifade etti. Kursiyerlerden Birsem Sağlam, kursa başvuru yaparken tesadüfen inşaat kursunu keşfettiğini belirterek, kursun sonunda alacakları belgelerin her yerde geçerli olduğunu öğrenince ilgisinin arttığını söyledi. Ücretsiz olmasının önemli bir avantaj olduğunu vurgulayan Sağlam, malzemelerin kendilerine temin edilmesi nedeniyle belediyeye teşekkür etti.

AW074915_01

AW074915_04

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de 100. yıla özel çocuk meclisi kuruldu

Mersin'de 100. yıla özel çocuk meclisi kuruldu