Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş Muğla'da konserle anıldı

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş Muğla'da konserle anıldı

Halk ozanı Neşet Ertaş, 12. vefat yıl dönümünde Muğla'da düzenlenen konserle anıldı. Ertaş'ın eserlerini Emel Taşçıoğlu seslendirdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş Muğla'da konserle anıldı
KAYNAK: İHA

Halk ozanı Neşet Ertaş, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Anma Konseri” ile vefatının 12. yılında anıldı. Konser, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde gerçekleştirildi ve Neşet Ertaş sevenlerden yoğun ilgi gördü.

Anma Gecesinde Duygusal Anlar

Konserde sanatçı Emel Taşçıoğlu, Neşet Ertaş’ın sevilen eserlerinden 23 parçayı seslendirdi. Gönül Dağı, Acem Kızı ve Ah Yalan Dünya gibi eserlerin yanı sıra Ertaş’ın unutulmaz melodileri, dinleyicilere nostaljik anlar yaşattı. Anma konserinin sanat yönetmenliğini Selçuk Murat Kızılateş üstlendi.

Başkan Ahmet Aras’tan Anma Mesajı

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Anadolu’nun bağrından çıkan ve sesi, türküleri ile büyük bir sanatçı olan Neşet Ertaş’ı Muğla’da türküleriyle andıklarını belirtti. Başkan Aras, gecede Neşet Ertaş’ın türkülerini seslendiren sanatçı Emel Taşçıoğlu’na da teşekkür etti.

Neşet Ertaş kimdir?

Neşet Ertaş, 1938 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde doğmuş, Türk halk müziğinin unutulmaz isimlerinden biridir. "Bozkırın Tezenesi" olarak anılan Ertaş, Türkmen/Abdallık kültürünün ve müzik geleneğinin son büyük temsilcisi olarak kabul edilmektedir. Vefatının ardından bile müziği ve eserleri ile Türk halkının kalbinde yaşamaya devam etmektedir.

Sanat Hayatı

1950'li yıllarda müzik kariyerine başlayan Ertaş, TRT Ankara Radyosu'nda canlı olarak yayımlanan "Yurttan Sesler" programında "Geleli Gülmedim Ben Bu Cihana" adlı bozlağı ile ülke genelinde tanınmaya başladı. 1960'lı yıllarda kendi yazdığı şiirleri "Garip" mahlasını kullanarak seslendirdi. Ertaş, Türkiye'nin pek çok yerinde konserler vermiş ve geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmıştır.

Kişisel Yaşamı

Neşet Ertaş, küçük yaşta annesini kaybettikten sonra babası Muharrem Ertaş ile göçebe bir yaşam sürmüştür. Kendi kendine müzik aletleri çalmayı öğrenen Ertaş, babasıyla birlikte katıldığı köy düğünlerinde müzik yaparak sanat hayatına ilk adımını atmıştır. 1969 yılında yaşadığı bir trafik kazası sonrasında bir süre hastanede tedavi gördü. Almanya’da çalışırken Türk işçilere konserler vermiş ve bu süreçte 20 civarında kaset çıkarmıştır.

Unvanları ve Ödülleri

Neşet Ertaş, 2009 yılında UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" olarak kabul edilmiştir. 2011 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından "Fahri Doktor" unvanına layık görülmüştür. Sanatı ve eserleri üniversitelerde ders ve tez konusu olmuştur.

Ölümü ve Anma Törenleri

Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012 tarihinde İzmir'de mesane kanseri nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Cenazesi, Kırşehir Ahi Evran Camisi'nde düzenlenen törenle defnedilmiştir. Ertaş’ın anısı, her yıl çeşitli etkinliklerle yaşatılmaktadır. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Anma Konseri” gibi etkinliklerle sanatçının eserleri ve mirası geleceğe taşınmaktadır.

Neşet Ertaş Eserleri

Neşet Ertaş, 1957-2008 yılları arasında birçok albüm çıkarmıştır. Bazı önemli eserleri şunlardır:

Albüm Örnekleri:

1957: Neden Garip Garip Ötersin Bülbül
1985: Sazlı Oyun Havaları
1987: Türkülerle Yaşayan Efsan
2000: Neşet Ertaş 2008

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pazar Günü Oynanacak Mücadele Öncesi Emniyetten Kritik Toplantı

Pazar Günü Oynanacak Mücadele Öncesi Emniyetten Kritik Toplantı