Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Kaçak değil, gerçek !

Kaçak değil, gerçek !

Tüm-Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Muratpaşa Belediyesi’nde üyeleri olan 425 memur adına toplu iş sözleşmelerinin başladığını belirterek, “Kaçak değil, gerçek toplu iş özleşmesi imzalayacağız” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kaçak değil, gerçek !

Tüm-Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Muratpaşa Belediyesi’nde üyeleri olan 425 memur adına toplu iş sözleşmelerinin başladığını belirterek, “Kaçak değil, gerçek toplu iş özleşmesi imzalayacağız” dedi. Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Sendikası (Tüm-Bel Sen) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt,  Muratpaşa Belediyesi'nde 425 memur adına toplu sözleşme görüşmelerine başladığını  basın toplantısı düzenleyerek açıkladı.  Karakurt, basın toplantısına Tüm Bel Sen Şube Sekreteri Rıza Demir ve Tüm Bel Sen Şubesi Kadın Sekreteri Birgül Yiğit Kabaklı ile birlikte yaptı.

TÜM BEL SEN YETKİLİ SENDİKA

İlhan Karakurt, “Muratpaşa Belediyesi’nde emekten yana, demokratik-katılımcı bir sözleşme yapacağız. Kimi sendikaların dini, kimi sendikaların ulusal değerleri kullanarak  bölmeye çalıştığı ve  kimilerinin kara propaganda ve ‘jurnalcilik’ üzerinden sendikal rekabeti körüklediği   bu koşullarda, Tüm Bel-Sen devletten, hükümetten ve siyasi partilerden bağımsız yapısı ile  bütün belediye emekçilerinin işyerinde, işkolunda ve Türkiye'de birliğini savunmaya ve sağlamaya çalışmaktadır” dedi.

Toplu sözleşmeyi kaçak değil gerçek bir toplu sözleşme yapacaklarını kaydeden Karakurt, “Öncelikle, hükümet gibi, yandaş sendika gibi, komplocu sendikalar gibi toplusözleşmeyi  ‘kaç-ak’ yapmayacağız. Hazırlık dahil imza aşamasına kadar  bu süreci  Muratpaşa Belediyesi emekçileri ile birlikte yürüteceğiz. Bunun ilk adımı olarak hazırladığımız toplusözleşme anket çalışmasını üyemiz olduğuna bakmaksızın bütün belediye emekçilerine ulaştırarak katılımlarını sağladık. Bu anket çalışmasıyla ortaya çıkan talepleri üzerinden hazırlayacağımız toplusözleşme taslağını Muratpaşa Belediye Başkanı Sayın Ümit Uysal’ a sunacağız. Görüşmeler sonucunda Muratpaşa Belediyesi ile emeği ve insanı esas alan örnek bir sözleşme imzalayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Tüm-Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, toplu sözleşme taslağını Muratpaşa Belediyesi'ne sunduklarını kaydederek “5 ikramiye ve 6 sosyal yardım öngören taslağı sendika üyesi olup olmadığına bakılmaksızın bütün belediye çalışanlarının katılımıyla hazırlandık” diye konuştu.

Karakurt, Taslak metinde ilk defa Engelliler Haftası'nda birinci derece bakıma muhtaç akrabası olan belediye çalışanına 1 aylık sözleşme ücreti ikramiye ödenmesinin yer aldığını söyledi. Bununla birlikte eşine şiddet uygulayan erkek çalışana her ay için ödenmesi gereken aylık toplu sözleşme ücretinin o ay için kesilerek eşe ödenmesinin metinde yer aldığını kaydeden Karakurt, “Bunun için eşin beyanı yeterli kabul edilecek" dedi. Doğum, ölüm, evlendirme yardımlarının yanı sıra, her eylül ayında eğitim ve kültür ikramiyesi adıyla birer ikramiyenin de ödenmesine toplu sözleşme taslağında yer verdiklerini belirten İlhan Karakurt, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda da çalışanlara ikramiye ödenmesinin taslakta yer aldığını dile getirdi. Muratpaşa Belediyesi'yle başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin bu temelde, emeği ve insanı esas alan anlayışla sürdürüleceğini belirten Karakurt, "Bu çerçevede örnek bir sözleşmeye imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

 Tüm Bel Sen Antalya Şubesi Başkanı İlhan Karakurt, Meclis’te Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın adının bir parka verilmesi kararından dolayı Murapaşa Belediyesini kutladı. Karakurt toplu sözleşmenin önemli olduğunu ancak Türkiye’de ‘Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi ve sembolü olan Deniz Gezmiş’lerin’ anısına ‘Üç Fidanın’ büstlerinin yer alacağı bir park yapılmasını daha çok önemsediklerine kaydetti.  Karakurt, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi ve sembolü olan Deniz Gezmiş’lerin anısına üç fidanın büstlerinin yer alacağı bir park yapılmasına karar verildi. Ülkemizin aydınlık geleceğini sahiplenen bu kararı alan Muratpaşa Belediyesi Başkanı ve meclis üyelerinin Denizlere karşı göstermiş oldukları sahiplenmeden dolayı kutluyor ve diğer belediyelere de örnek olacağına inanıyoruz. Bu park Antalya’nın ve Muratpaşa’nın onuru ve aydınlık yüzün olacaktır. Denizler adına yapılacak olan bu park Muratpaşa belediyesine yakışacaktır” dedi.

MÜHÜBE DEMİRBAŞ

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa’da ’Olağanüstü Kongre’ kararı

Muratpaşa’da ’Olağanüstü Kongre’ kararı