Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Feke Kaymakamı dağ köylerindeki çocuklara berber götürdü

Feke Kaymakamı dağ köylerindeki çocuklara berber götürdü

Dana'da Feke Kaymakamı Şafak Karaca, köy okullarındaki öğrencilerin kişisel bakımlarını sağlamak amacıyla berberleri çocukların ayağına götürdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Feke Kaymakamı dağ köylerindeki çocuklara berber götürdü
KAYNAK: İHA

Adana'nın Feke ilçesinde Kaymakam Şafak Karaca, kent merkezine uzak köylerde yaşayan öğrencilerin kişisel bakımlarını sağlamak amacıyla "Benim Okulum, Benim Berberim" adlı bir proje başlattı. Çandırlar, Hıdıruşağı ve Ormancık köyleri başta olmak üzere 190 öğrencinin faydalanacağı bu proje kapsamında, Kaymakam Karaca berberi de yanına alarak köy okullarını ziyaret etti ve çocukların istedikleri tarzda tıraş olmalarını sağladı.

Zorlu Coğrafya, Zor Ulaşım

Feke Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatih Akça, projenin amacını şu sözlerle özetledi: “Vakfımız olarak 'Benim Okulum, Benim Berberim' adlı projeyi hayata geçirdik. Feke ilçemiz dağlık, engebeli ve yollarımız çok virajlıdır. Ayrıca da bazı mahallerimizin ilçe merkezine uzaklığı 45-50 kilometre. Kaymakamımız Şafak Karaca'nin talimatı ile bu şartlarda bir öğrencimizin ilçe merkezine tıraş olmak için gitmesi öğrencimize ve ailesine hem maddi hem manevi yük oluyordu. Öğrencilerimiz ise yolun kendilerini çok yorması hem de okuldan geri kalmamak için tıraş olmaya ilçe merkezine gitmiyorlardı. Bizde öğrencilerimize küçük dokunuşlarla onları nasıl mutlu ederiz diye düşünürken berberleri öğrencilerimizin ayağına getirerek ve tıraş etmeyi düşündük. Ve bugün de bunu gerçekleştirdik. ”

Öğrencilerden ve Velilerden Tam Destek

Proje kapsamında öğrencilerin kişisel bakımları yapılarak istedikleri saç modelleri ile tıraş edilmeleri sağlandı. Bu hizmetten oldukça memnun kalan veliler, çocuklarının bu tür projelerle hatırlanmasından duydukları mutluluğu dile getirdi. Kaymakam Karaca ve proje ekibi, köy okullarını ziyaret ederek öğrencilerin sevinçlerine ortak oldular.

"Köyde Yaşayan Çocukların Gönlüne Dokunmak İstiyoruz"

Projeye katılan berberler Rüştü Pekkan ve Kürşat Çilingir, öğrencilerin sevinçlerine ortak olmanın kendileri için de büyük bir mutluluk olduğunu belirttiler. Pekkan, “Kendi çocukluğumuzda köyde yaşayan yaşlılar, tek bir makine ile tüm köy çocuklarını tıraş ederdi. Şimdi devletimiz bu güzel proje ile çocuklarımızın gönlüne dokunuyor” dedi.

Terlikle Okula Gelen Çocuklara Ayakkabı Hediye Edildi

Tıraş sırasında bazı öğrencilerin okula terlikle geldiği görülmesi üzerine, Kaymakamlık tarafından bu çocuklara ayakkabı hediye edildi. Bu küçük ama anlamlı jest, çocuklar ve veliler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

"Öğrencilerimizin Mutluluğu, Bizim Mutluluğumuzdur"

Feke Kaymakamlığı, bu projeyle öğrencilerin küçük dokunuşlarla nasıl mutlu edilebileceğini göstermiş oldu. Müdür Fatih Akça, “Bu projeden velilerimizde çok mutlu. Bu küçük dokunuşlarla öğrencilerimizi tebessüm ettirmek bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” diyerek projenin önemini vurguladı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Körfezi'nde zehirli balık türü ortaya çıktı

Antalya Körfezi'nde zehirli balık türü ortaya çıktı