Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Menteşe yangınında kovanları yanan arıcılara destekler açıklandı

Menteşe yangınında kovanları yanan arıcılara destekler açıklandı

Muğla'da Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde meydana gelen orman yangınlarında zarar gören arıcılara çeşitli desteklerde bulunacak.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Menteşe yangınında kovanları yanan arıcılara destekler açıklandı
KAYNAK: AA

Muğla Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Muğla'nın Menteşe ilçesi Çatakbağyaka ve Sarnıç mahalleleri arasında çıkan ve 600 hektarlık orman alanının zarar gördüğü yangından etkilenen arıcılara destek sağlayacak. Belediye, yangında mağdur olan arıcılar için kovan, bal süzme makinesi, bal dinlendirme kazanı, arıcı kıyafeti ve arıcılık el aletleri gibi malzemelerden oluşan bir destek paketi hazırladı.

710 Kovan Zarar Gördü

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatıyla bölgeye giden ekipler, yangında 710 arı kovanının zarar gördüğünü tespit etti. Bu durumun ardından harekete geçen belediye ekipleri, yangından etkilenen bal üreticilerine destek sağlamak amacıyla çalışma başlattı.

“Kararan Umutları Yeşertmek İstiyoruz”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Aras, orman yangınlarının ardından zarar gören arıcıların yaralarını sarmak ve kararan umutlarını yeşertmek istediklerini ifade etti. Aras, “Yangınlardan etkilenen üreticilerimize fidan desteği ve arıcılık malzemeleri sağlayarak yaraları bir nebze olsun sarmayı amaçlıyoruz” dedi.

Muğla’nın Ormanları ve Arıcılığı Tehdit Altında

Muğla’nın en büyük zenginliklerinden birinin ormanları olduğunu vurgulayan Aras, yaz aylarında yaşanan orman yangınlarının bu doğal zenginliklere büyük zarar verdiğini belirtti. Alevlerin, yemyeşil ağaçlar ve doğada yaşayan canlılarla birlikte geçim kaynağı arıcılık olan üreticileri de etkilediğini ifade eden Aras, yangın sonrası bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

“Muğla’nın Çam Balı Üretimini Sürdürmek İçin Mücadele Ediyoruz”

Muğla’nın dünya çapında ünlü çam balı üretimini sürdürebilmek için çalıştıklarını belirten Aras, yangından etkilenen toprakların yeniden yeşermesi ve üreticilerin üretime devam edebilmesi için mücadele ettiklerini vurguladı. Başkan Aras, “Muğla’nın üretimini ve doğasını koruyarak gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Destek Paketinin İçeriği

Arı Kovanı: Yangında zarar gören 710 kovanın yerine yenileri temin edilecek.

Bal Süzme Makinesi: Üreticilerin bal hasadını yapabilmesi için gerekli makineler sağlanacak.

Bal Dinlendirme Kazanı: Balın sağlıklı bir şekilde dinlenmesini ve muhafazasını sağlayacak kazanlar verilecek.

Arıcı Kıyafeti: Arıcıların güvenli ve sağlıklı bir şekilde çalışabilmeleri için koruyucu kıyafetler temin edilecek.

Arıcılık El Aletleri: Üreticilerin ihtiyaç duyduğu temel arıcılık ekipmanları sağlanacak.

ne olmuştu?

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Denizova Mahallesi Sarnıç mevkisindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle 7 Eylül'de öğle saatlerinde çıkan yangın, gece boyunca Akük, Sarnıç ve Zeytinköy mahalleleri arasında kalan bölgeler ile Kartal Kanyonu'nun ulaşımın olmadığı noktalarında etkili oldu. Ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesiyle 2 gün sonra yangının kontrol altına alınmasının ardından, soğutma çalışmalarına başlandı. Yangında yaklaşık 250 hektar orman ve ziraat alanının yanı sıra 800 arı kovanının zarar gördüğü belirtildi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TSK'ya muvazzaf subay alınacak! Başvurular nasıl yapılacak?

TSK'ya muvazzaf subay alınacak! Başvurular nasıl yapılacak?