Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Akdeniz'in o mahallesine kapalı semt pazarı yapılacak

Akdeniz'in o mahallesine kapalı semt pazarı yapılacak

Mersin'in Akdeniz ilçesinde bulunan Çay Mahallesi’ndeki esnafın talebi üzerine bölgeye kapalı ve korunaklı bir semt pazarı kazandırılacağı açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz'in o mahallesine kapalı semt pazarı yapılacak
KAYNAK: İHA

Mersin’in merkez ilçesi Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Ahilik Haftası dolayısıyla bir araya geldiği Çay Mahallesi esnafına önemli bir müjde verdi. Sarıyıldız, esnaf ve vatandaşların talepleri doğrultusunda mahalleye en kısa sürede kapalı ve korunaklı bir semt pazarı kazandıracaklarını açıkladı.

"Esnafımızı ve Vatandaşlarımızı Korumak İçin Adım Atıyoruz"

Pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Sarıyıldız, yazın aşırı sıcaklarda ve kışın yağışlı havalarda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için mahalleye kapalı bir semt pazarı inşa edeceklerini belirtti. Sarıyıldız, "Hem esnafımızın hem de mahalle sakinlerimizin daha rahat ve güvenli bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için bu projeyi hızla hayata geçireceğiz" dedi.

Pazarcılar Odası ile Ortak Çalışma

Projeyle ilgili detayları da paylaşan Sarıyıldız, Pazarcılar Odası ve mahalle muhtarı ile yapılan görüşmelerde bu ihtiyacın aciliyetini vurguladıklarını belirtti. Önümüzdeki süreçte ilgili birimlerin, pazarcı esnafı ve muhtarlarla iş birliği yaparak çalışmaları hızlandıracağını ifade eden Sarıyıldız, kentin batı yakasında olduğu gibi Çay Mahallesi’ne de modern ve korunaklı bir pazaryeri kazandıracaklarını söyledi.

"Her Hafta Farklı Mahallelerde Esnafla Buluşacağız"

Çay Mahallesi ziyaretinde pazar tezgâhlarını tek tek gezen Başkan Sarıyıldız, esnaf ve vatandaşların taleplerini dinledi. İlerleyen haftalarda farklı mahallelerde de pazaryerlerini ziyaret edeceklerini belirten Sarıyıldız, "Esnafımızın ve vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları en kısa sürede çözüme kavuşturacağız" dedi.

Başkan Sarıyıldız’ın ziyaretinde, esnaflar ve mahalle sakinleriyle kurduğu sıcak diyaloglar dikkat çekti. Çocuklara tatlı ikram eden Sarıyıldız, alışveriş yapan kadınlar ve pazarcılık yapan gençlerle de sohbet etti. Yaşına rağmen pazarda su ve çeşitli içecekler satan yaşlı bir vatandaşla yaşadığı diyaloglar ise ziyaretin en tebessüm ettiren anlarından biri oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İslam Memiş'ten yıl sonu gram altın tahmini: Net rakam verdi!

İslam Memiş'ten yıl sonu gram altın tahmini: Net rakam verdi!