Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel HEPAR’dan bedelliye ret

HEPAR’dan bedelliye ret

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, topraklarımızın bir bölümünde eşkıya yol keserken, bütün sınırlarımız perişanken, sınırlarınız silahlı tehdit altında iken bedelli askerliğin yanlış olduğunu belirterek, “Bedelli askerliği biz reddediyoruz. Bu bana gör

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
HEPAR’dan bedelliye ret

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, topraklarımızın bir bölümünde eşkıya yol keserken, bütün sınırlarımız perişanken, sınırlarınız silahlı tehdit altında iken bedelli askerliğin yanlış olduğunu belirterek, “Bedelli askerliği biz reddediyoruz. Bu bana göre bir ahlaksızlık ve vicdansızlıktır” dedi.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partisinin Antalya İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılış törenini gerçekleştirdi. Açılışın ardından il binası toplantı salonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Pamukoğlu, hükümetin bedelli askerlik uygulamasını sert bir dille eleştirdi.

HEPAR İl Başkanlığı binasında yapılan basın toplantısına, HEPAR İl Başkanı Nagihan Özdemir ve yönetimi, gençlik kolları ve ilçe yönetimleri katıldı. Basın toplantısında, hükümetin bedelli askerlik onayı ile ilgili görüşlerini sorduğumuz HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, sınırlar karışıkken insanların para vererek askerlikten muaf olmalarını eleştirdi. Pamukoğlu; “Topraklarınızın bir bölümünde eşkıya yol keserken, bütün sınırlarınız perişanken, sınırlarınız silahlı tehdit altında iken ve bir tane tezkere çıkartmışken bedelli askerlik için tam da zamanını buldunuz. Bedelli askerliği biz reddediyoruz. Bu bana göre bir ahlaksızlık ve vicdansızlıktır. Türkiye’de bütün dengeler bozuk. Türkiye’de bugün 46 bin kişi ayda 73 TL ile yaşıyor. 1 milyon 600 bin kişi de 146 TL ile ayı geçiriyor. Böyle bir ülkede siz; para karşılığı askerlik hizmetinden muaf sayıyorsunuz. Akla, mantığa, vicdana sığmaz bu. Garip olan şu; Bunu AKP yapıyor bir de MHP diye parti var. MHP’nin gelen Başkanı; -madem böyle bir ihtiyaç var onlara uzak duramayız- diyor. Türkiye’de siyasi ‘şarlatanlık, saflık’ dorukta. Benim amcam, dayım, dedem falan partiye oy verdi, diye oy vermeye devam ediyor. Kürt meselesini Güneydoğu meselesi haline getirdiler. Bu işin sonu tam bir kaos ve tam bir anarşi ile sonuçlanacak. Partileri ‘pırtıları’ ve medyasının yaptığı şey işbirlikçiliktir. Bunun hesabını zamanı gelince ödeyecekler” dedi.

PARTİ KURANLARA ELEŞTİRİ

İdris Naim Şahin ile Emine Ülker Tarhan’ı işaret ederek Pamukoğlu, “Bir ayda 4 parti kuruyorlar” diyerek eleştirdi. Diğer partilerde olmayan unsurların ‘hak ve eşitlik’ olduğunu belirten Pamukoğlu, “Bu topraklarda olmayan iki şeyden, yani hak ve eşitlikten oluşan bir parti var, o parti Hak ve Eşitlik Partisi’dir. Bunların hepsi kimin arabası gıcırdarsa ona binmiş. Arabasına bindiğinin türküsünü söylemiş. Ölü evinde ağlayıp, düğün evinde oynamışlar. Camide namaz kılıp, kilisede mum yakan insanlar. Bunlar siyasi şarlatan. Para ve yeniden seçilme tek amaçları. Ben bunların böyle olduğunu halka anlatacağım” diye konuştu.

“NESRİN TOPKAPI BİLE BU KADAR KIVIRAMAZ”

Seçim barajının düşürülmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Pamukoğlu, “Seçim barajı dünyanın her yerinde yüzde 1, sadece Türkiye’de yüzde 10’dur. Seçim barajı 12 Eylül döneminden kalan bir uygulama. Seçim barajıyla ilgili dünyada en sefil insanlar biziz. Dünyada bu türden bir şeyin örneği yok. Yüzde 10 barajı, demokrasinin maskaralığıdır. 12 Eylül döneminden gelmiştir. Amerika’da yüzde 1, çağdaş ülkelerde yüzde 1 olan seçim barajı, sende 34 senedir yüzde 10. Bu ne demek? Oyların çöpe atılması demektir. 5 milyon oyun çöpe atılması demektir. Kıvırın bakalım. Ünlü dansöz Nesrin Topkapı bile bunlar kadar kıvıramaz. Bunlar siyaseti rant yapmıştır” diye ifade etti.

MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bisikletlilerden anlamlı eylem

Bisikletlilerden anlamlı eylem