Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Hatay Belediyesi'nden çiftçiye büyük destek!

Hatay Belediyesi'nden çiftçiye büyük destek!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kırsal kalkınma projeleriyle çiftçilerin yanında olduklarını belirterek destek çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay Belediyesi'nden çiftçiye büyük destek!
KAYNAK: İHA

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kırsal kalkınma projeleriyle çiftçilerin yanında olduklarını belirterek, “Kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerle hem çiftçilerimizin hem de tüketicilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz" diye konuştu.

Savaş, belediyenin organomineral gübre üretimiyle ilgili önemli bilgiler verdi. Çiftçilerin üretim maliyetini azaltmak ve toprağın sağlığını korumak için gübreyi piyasa fiyatının çok altında verdiklerini söyleyen Savaş, doğru tarım uygulamalarıyla Hatay’da üretimin artmasını hedeflediklerini ifade etti. “Belediyemizin bu işten kazancı yok” Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında üreticilere fide, tohum, kaliteli ucuz gübre desteğinin sürdüğünü anlatan Savaş, “Tarla ve bahçe sahibi olan vatandaşlarımıza hem tohum hem de fide desteği sağlıyoruz.

Ve son iki yıldır çok kaliteli ve uygun fiyatlı organomineral gübre üretiyoruz. Bu gübre sayesinde toprak sertliği de azalıyor ve verimlilik artıyor. Gübrenin pahalanmasını da önlemek istiyoruz. Bayilere değil, doğrudan muhtarlarımız ve kanaat önderlerimiz aracılığıyla vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz.

Organomineral gübre ile verim yüzde 30 yükseliyor. Gübremiz tamamen doğal, kimyasal içermiyor. Dünya da organik ürünlere talep artıyor. Ve kimyasal ürünlerden uzak duruyor. Size her zaman gerçekleri anlatırım. Belediyemizin bu işten kazancı yok. Size kaliteli ürün sunmak istiyoruz. Piyasayı düşürerek rekabet etmek istiyoruz. Amacımız çiftçimizin kazanması” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Depremden sonra hayatı Mersin’de değişti

Depremden sonra hayatı Mersin’de değişti