Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel “Eğitim elden gidiyor”

“Eğitim elden gidiyor”

Antalya’da düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası’nda yandaş Eğitim-Bir-Sen’in önerileri doğrultusunda liselerde Osmanlı Türkçesi dersinin zorunlu olması, ana sınıfına din dersi konulması, ilkokulda din dersinin sorunlu olması gibi kararlara eğitim sendikala

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Eğitim elden gidiyor”

Antalya’da düzenlenen  19. Milli Eğitim Şurası’nda yandaş Eğitim-Bir-Sen’in önerileri doğrultusunda liselerde Osmanlı Türkçesi dersinin zorunlu olması, ana sınıfına din dersi konulması, ilkokulda din dersinin sorunlu olması gibi kararlara eğitim sendikalarının başkanları, “Eğitim elden gidiyor” yorumu geldi.

 

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası’na önerilen ve alınan kararlar eğitim sendikalarının tepkisini çekti, sendika başkanları AKP yandaşı Eğitim-Bir-Sen’in önerileri ile alınan kararları, “Eğitim elden gidiyor’ şeklinde yorumladılar.

Eğitim İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Balık; “Din dersinin 1-2-3’üncü sınıflara kadar indirilmesi çok uygun bir tutum değil. Sanki toplumun bir kısmı dine karşıymış gibi bir imaj yaratılmaya çalışılıyor. Oysa din dersi öğrenciler pedagojik olarak yaşları geldiği zaman din dersi eğitimi alıyorlar. Bu yaşta çocukların din eğitimi ailelerinden alması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Liselerde Osmanlıca Türkçesi dersinin zorunlu olması kararını eleştiren Balık, “Bizim okuduğumuz dönemde Osmanlıca Divan Edebiyatı ile ilgili derseler vardı ve hiçbir şey anlamazdık. Elbette Osmanlı kültürü bizim için önemli. Ama bugün bu kültürü tarih alanında edebiyat alanında araştırma yapanlara öğretilmesi gereklidir. Ama Osmanlıcanın liselerde zorunlu bir ders haline getirilmesi geriye dönük bir arayış olduğu kanısındayım. Osmanlıcadan çok bugün inkılap tarihi ve devrim tarihi anlatılması, cumhuriyet değerlerinin anlatılması daha doğru olacaktır. Hani burada tarihe sahip çıkıyor imajı yaratmaktan başka bir şey değildir” dedi.

DERS SAATİNİN AZALTILMASI

Ders saatlerinin 38 saatten 30 saate düşürülmesini değerlendiren Mehmet Balık, “Doğru bir tutum 6-7 ve 8’inci sınıflarda 38 saat civarındaydı. 30 saate düşürüldü. Çocuklar için teneffüs saati açısından doğru bir uygulama şurada alınmış doğru kararlardan bir tanesi” diye konuştu.

EĞİTİM ELDEN GİDİYOR

Eğitim - Sen Kadir Öztürk; “Şuraya hükümet kendi adamlarını yığmış Eğitim Bir Sen’de kendi kararlarını çıkartmaya çalışıyor. Bu kadar net yani. Eğitim elden gidiyor”

Türk Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Bünyamin Seçme ise “Şurada Eğitim Bir Sen’in bizce ‘abuk sabuk’ diye algıladığımız açıklamaları oldu biliyorsunuz. Okul öncesinde dini eğitim gibi önerileri oldu. Bu yaş kuşağına din eğitiminin verilip verilmeyeceği ve nasıl verileceği ile ilgili çalışma yapılması lazım. Bir grup sendika önerdi diye, böyle bir şey kabul edilemez. Bir yandan ‘karma eğitim kaldırılsın’ demiyorlar ama karma eğitimi yaralayan açıklamalar yapıyorlar. Yani işi döndürdüler ‘adı kız olan okullar’ ‘okulun adı erkek olmasına’ döndürdüler. Bu yaklaşımları toplum tarafından yadırgıyoruz. Toplumumuzun her kesiminden kıyafet serbestliği uygulanıyor. Sosyal yaşamda beraberiz kadın erkek beraber çalışıyoruz. Okullarda insanları ayırmanın bir mantığı yok. Bunları kabul etmek mümkün değil. Bu ortamı geriye götürecek yaklaşımların inançla bir ilgisi yok” dedi. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Burada yoksanız, hiçbir yerde olamazsınız”

“Burada yoksanız, hiçbir yerde olamazsınız”