Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Denizden metal toplayarak gelir sağlıyor

Denizden metal toplayarak gelir sağlıyor

Antalya'nın dünyaca ünlü sahilinde, 4 çocuk babası ve otobüs-kamyon şoförü olarak çalışan 36 yaşındaki Erhan Uludağ, pandemi nedeniyle işsiz kaldıktan sonra yeni bir yol bulmuş.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Denizden metal toplayarak gelir sağlıyor

Turizm sektöründeki iş arayışları sonuçsuz kalınca, Konyaaltı Sahili'nde denize girmeye başladı. Bir gün yüzerken suyun dibinde metalleri fark etti ve bu metalleri geri dönüşüme kazandırarak gelir elde edebileceğini düşündü. Her gün sahile gelip palet ve gözlüğüyle tüpsüz dalış yaparak denizin dibinden demirleri çıkarmaya başladı. Günde ortalama 250-300 kilogram metal toplayarak, ailesine büyük bir gelir sağlayacak miktarda birikim yaptı.

Erhan Uludağ, kış aylarında otobüs ve kamyon şoförlüğü yaparken, yaz aylarındaki tatilini denizden metal toplamakla geçirmeye başladı. Bu yıl 15 gündür denize dalan ve 3,5 tona yakın demir çıkaran azimli adam, topladığı metallerin kilosunu 7 liradan satıp aile bütçesine büyük katkı sağladı. Geçen yıl 3 ay, bu yıl ise işsizlik nedeniyle tatilinin 2 ay olduğunu belirten Uludağ, bu süre zarfında tatil yapmanın yanı sıra çevreye ve ailesine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

AW002043_02

Erhan Uludağ, sahilde tatil yapan insanların bile şaşırdığı metalleri denizden çıkardığını ve bazı eşyaların ve hatta paraların da bulunduğunu belirtti. Dalış yaptığı sırada su altında çıkartamayacağı kadar ağır metaller olduğunu söyleyen Uludağ, yardım edilmesi durumunda o metallerin de çıkartılabileceğini vurguladı.

Sahilde tatil yapanlardan Çetin Sağlam, böyle metallerin denizden çıktığını görmek üzücü bir durum olduğunu dile getirdi. Erhan Bey'in yaptığı işe saygı duyduğunu ve böyle metalleri çıkardığı için teşekkür ettiğini belirtti.

AW002043_12

Erhan Uludağ'ın özverili ve çevre dostu çalışması, hem aile bütçesine katkı sağlamak hem de deniz kirliliğine karşı bir farkındalık oluşturmak açısından takdire şayan görünüyor.

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni atanan Milli Eğitim Müdürü velileri endişelendirdi

Yeni atanan Milli Eğitim Müdürü velileri endişelendirdi