Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel “AKP Antalya’dan alıyor ama vermiyor”

“AKP Antalya’dan alıyor ama vermiyor”

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Manavgat’ta Ekim ayında yaşanan ve büyük maddi kayıplara yol açan sel felaketini TBMM gündemine taşırken, Başbakan Yardımcısı, zararların karşılanması taleplerinin karşılanmayacağını bildirdi. Kurtulmuş, “Sel ve su ba

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“AKP Antalya’dan alıyor ama vermiyor”

 CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Manavgat’ta Ekim ayında yaşanan ve büyük maddi kayıplara yol açan sel felaketini TBMM gündemine taşırken, Başbakan Yardımcısı, zararların karşılanması taleplerinin karşılanmayacağını bildirdi. Kurtulmuş, “Sel ve su baskını olayıyla ilgili ‘Genel Hayata Etkisizlik Olur’ alınmıştır” dedi.

 

            CHP’li Acar’ın Manavgat’ta 24-26 Ekim 2014 günlerinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi ve zararların giderilmesiyle ilgili önergesini Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yanıtladı. Manavgat’ta 24.10.2014 tarihinde meydana gelen aşırı yağışların ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün inceleme çalışmaları yaptığını kaydeden Kurtulmuş, “Afet Etkisi Belirleme raporlarına göre, Manavgat Bahçelievler, Aşağıhisar, Side, Milli Egemenlik, Aydınevler mahallelerinde ağır ya da yıkık konut hasarı olmadığı, Çeltikçi Mahallesi’nde 1 adet konutun ağır-yıkık olduğu anlaşılmıştır” diye konuştu.

 

ÖDENEK TALEBİ YOK

 

            Yaşanan sel felaketinin Afetlerin Genel Hayata Etkililiğine İlişkin Temel Kurallar Hakkındaki Yönetmelik kapsamında değerlendirildiğini belirten Kurtulmuş, “Yönetmelik gereğince 27.11.2014 tarih ve 25035 sayılı Genel Hayata Etkisizlik Olur’u alınmıştır. Sel ve su baskını ile ilgili Başkanlığımızdan ödenek talebinde bulunulmamıştır” dedi.

 

AKP ANTALYA’DAN ALIYOR VERMİYOR

 

         Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un yanıtını değerlendiren Acar, “Antalya son yıllarda ağır doğal afetler yaşıyor. Antalya’nın doğal yapısı AKP eliyle alt üst edildiği için ağır hasarlar oluşuyor ama bir türlü önlem alınmıyor. Manavgat’taki selin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı, metrekareye 480 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Yani çok ciddi bir yağış oldu ve çok ciddi maddi zararlar oluştu. Ama AKP iktidarı bu zararları görmezden geliyor. Bölgenin afet bölgesi ilan edilip, zararların karşılanması beklenirken, tam tersine sel felaketinin genel hayata etki etmediği gibi garip bir rapor yazılıyor. Bunu anlamak mümkün değil. AKP, Antalya’nın bütün değerlerini satıyor, ormanlar, doğal alanlar, milli parklar yağmalanıyor ama Antalya’da bir zarar oluşunca bunun üstü örtülüyor. AKP Antalya’dan alıyor ama Antalya’ya vermiyor. Antalya’ya karşı cimri.  Manavgat’ta yaşanan felaketi görmeyenlerin, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş’ı da görmezden geleceği açıktır” dedi.(Haber Merkezi)

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CLK vatandaşa acımıyor

CLK vatandaşa acımıyor