Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Adana'nın isimsiz şehitleri unutulmadı

Adana'nın isimsiz şehitleri unutulmadı

Adana'da 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi, Asri Mezarlık Garnizon Şehitliği'ndeki 96 isimsiz şehit dualarla anıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adana'nın isimsiz şehitleri unutulmadı
KAYNAK: İHA

Adana'nın merkez Asri Mezarlığı'nda yer alan 96 mezarın kime ait olduğu bilinmiyor. 1970 ve 1980'li yıllarda vatan savunması için şehit düşen askerlerin, kimi Kıbrıs Barış Harekatı'nda, kimi Kore Savaşı'nda ve kimi terörle mücadelede hayatlarını kaybettiği belirtiliyor. Bu kahramanlar, Adana'dan savaş bölgesine gönderilen müfreze ve birliklerde görev yaptı, ancak isimlerine ulaşılamadığı için "Şehitliğin isimsiz kahramanları" olarak anılıyor.

Şehit Mezarları Büyük Özenle Korunuyor

Şehit mezarlarında ay-yıldızlı Türk bayrağı işlenmiş olup, doğum ve ölüm tarihleri ile baba adı hanesi boş bırakılmıştır. Bu mezarlar, büyük bir özen ve hassasiyetle korunarak, şehit yakınları tarafından da sıkça ziyaret ediliyor.

"Onları Bağrımıza Basıyoruz"

Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Adana İl Başkanı Cumali Aslankeser, İhlas Haber Ajansı'na verdiği röportajda, “Bu vatan kolay kazanılmadı. Terörle mücadelede büyük başarılar elde ediliyor. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Vatan için canlarını feda eden kahramanlarımız bu topraklarda yatıyor. Mezar taşlarında sadece ay yıldız bulunuyor. Her ziyaretimizde dualarımızı ediyor ve onları bağrımıza basıyoruz” dedi.

"İsimsiz Kahramanlarımızı Unutmuyoruz"

Cumali Aslankeser, şehit mezarlarının büyük bir özenle korunduğunu belirterek, “Ay-yıldızlı Türk bayrağı işlenen, doğum ve ölüm tarihleriyle birlikte baba adı hanesi de boş bırakılan şehit mezarları, büyük bir hassasiyetle korunuyor. Burada yatan 'Şehitliğin isimsiz kahramanları', Adana'dan savaş bölgesine gönderilen müfreze ve birliklerde görev yaptığı ancak isimlerine ulaşılamayan kahramanlardır. Kimi Kıbrıs Barış Harekatı'nda, kimi Kore Savaşı'nda, kimi ise terörle mücadelede şehit düşmüştür” şeklinde konuştu.

"Şehit Olmak Bize Nasip Olmadı"

1999 yılında Tunceli'de şehit düşen Orhan Özkaymak'ın babası Ali Özkaymak, “1974 yılında askerden yeni geldim. Bize nasip olmadı şehit olmak ama evladıma nasip oldu. Allah hepsine rahmet eylesin” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Lise Öğrencilerine Ücretsiz Servis

Antalya'da Lise Öğrencilerine Ücretsiz Servis