Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Şahika Ercümen Cumhuriyet'in 100. yılına özel dalış

Şahika Ercümen Cumhuriyet'in 100. yılına özel dalış

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında Konyaaltı Sahili'nde düzenlenen yüzme yarışları ve gösteri dalışı etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şahika Ercümen Cumhuriyet'in 100. yılına özel dalış
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında Konyaaltı Sahili'nde düzenlenen yüzme yarışı ve gösteri dalışı etkinliği yapıldı.Etkinlikte, kadınlar ve erkeklerde açık deniz yüzme yarışları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen verdi.

Şahika Ercümen, dalış öncesinde, uluslararası arenada Cumhuriyetin 100. yılı için özel bir dalış gerçekleştirerek hem kadınlar hem de erkekler kategorisinde 100 metreye dalan ilk sporcu olduğunu ve ardından 106 metrelik dalışıyla dünya rekorunu kırdığını hatırlattı. Bu yılki etkinliğin duygusal bir anlam taşıdığını belirten Ercümen, 

"Uluslararası alanda Türk bayrağını göndere çektirerek temsil etmekten daha büyük bir gurur olamaz" dedi.
 

Ödül töreninin ardından Şahika Ercümen, kıyıdan yaklaşık 50 metre açıkta gösteri dalışı gerçekleştirdi. Dalış öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan Ercümen, yaklaşık 1 dakika süren gösteri dalışını tamamladı. Ercümen, dalışının ardından sudan çıkarak Türk bayrağını dalgalandırdı. Ercümen'in gösteri dalışı, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Şahika Ercümen, dalış öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladı ve yaklaşık 1 dakika süren gösteri dalışını gerçekleştirdi. Bu etkileyici dalış sırasında, denizin dibinden çıkardığı ve üzerinde "Cumhuriyet’in 100’ü Antalya" yazılı Atatürk ve Türk bayrağı figürleri bulunan tabloyu taşıdı. Ercümen'in bu etkileyici performansı, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Ayrıca sahilde güneşlenen ve denize giren turistler de gösteriyi büyük bir ilgiyle izledi. Şahika Ercümen, ayrıca Türk bayrağını denizde uzun bir süre dalgalandırarak Türk milletinin gururunu denizde taçlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhuriyet bayramını ücretsiz hizmetlerle kutluyor

Cumhuriyet bayramını ücretsiz hizmetlerle kutluyor