Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kreşlerine Yoğun İlgi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kreşlerine Yoğun İlgi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, her ilçeye kreş açma hedefi doğrultusunda 2024-2025 eğitim-öğretim yılına 1800 öğrenciyle başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kreşlerine Yoğun İlgi
KAYNAK: Bülten

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kadınların iş hayatına katılımını desteklemek ve çocukların nitelikli eğitim almasını sağlamak amacıyla her ilçeye kreş açma hedefi, şehir genelinde büyük ilgi görüyor. 14 kreşte eğitim gören toplam 1800 öğrenci, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına heyecanla başladı. Alanya ve Elmalı’da açılması planlanan iki yeni kreşle birlikte, kreş sayısı 16’ya yükselecek.

Her İlçeye Kreş Projesi Büyüyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başlattığı “her ilçeye kreş” projesi, Antalya’nın pek çok ilçesinde yaygınlaşıyor. Son yıllarda artan özel kreş maliyetleri nedeniyle, belediyeye ait kreşler yoğun ilgi görüyor. Başkan Böcek, bu projeyle kadınların iş hayatına daha aktif katılımını sağlamayı ve çocukların nitelikli eğitim almasını hedefliyor. Antalya genelindeki 14 kreşte 1800 öğrenci geleceğe güvenle hazırlanıyor.

İlçelere Göre Öğrenci Sayıları

Büyükşehir Belediyesi’nin Muratpaşa ilçesindeki Cam Piramit Kreşi’nde 140 öğrenci, Yenigün Kreşi’nde 144 öğrenci, Sedir Kreşi’nde 120 öğrenci ve Güzeloba Kreşi’nde ise 240 öğrenci eğitim görüyor. Kepez ilçesindeki Kanal Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde 360 öğrenci, Gündoğmuş Kreşi’nde 40 öğrenci ve Serik Kreşi’nde 45 öğrenci, yeni eğitim-öğretim yılı heyecanını yaşıyor.

Kaş’ta İki Kreş, 90 Öğrenci

Kaş’ta bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait kreşte 90 öğrenci eğitim görürken, Kaş Belediyesi’ne ait 6 derslikli kreş ve gündüz bakımevi de Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Gazipaşa, Manavgat, Finike, Kumluca ve Korkuteli ilçelerindeki kreşlerde toplam 631 öğrenci eğitim alıyor.

Alanya ve Elmalı Kreşleri İçin Geri Sayım Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı ilçesinde 80 öğrenci kapasiteli ve Alanya ilçesinde 120 öğrenci kapasiteli iki yeni kreşi daha hizmete açmaya hazırlanıyor. Bu kreşlerin faaliyete geçmesiyle birlikte, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kreşlerin sayısı 16’ya ulaşacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜİK açıkladı! Ekonomik güven endeksi eylülde arttı

TÜİK açıkladı! Ekonomik güven endeksi eylülde arttı