Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Kapadokya bir ilke ev sahipliği yapacak

Kapadokya bir ilke ev sahipliği yapacak

Kapadokya, 27-28 Temmuz tarihlerinde Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Hike & Fly Anatolia yürüyüş yap ve uç yarışmasına ev sahipliği yapacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kapadokya bir ilke ev sahipliği yapacak
KAYNAK: İHA

Türkiye'nin Kapadokya bölgesi, bu hafta sonu yamaç paraşütü ve doğa sporlarının buluşma noktası olacak. 27-28 Temmuz tarihlerinde Aksaray ve Nevşehir illerinde düzenlenecek olan Uluslararası Hike & Fly Anatolia yarışması, yamaç paraşütü tutkunlarını bir araya getirecek.

Hike & Fly, yürüyüş yap ve uç etkinliği olarak bilinen, son yıllarda popülerlik kazanan bir spor dalı. Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen bu özel etkinlik, Red Bull X Alps ve X-Pyr gibi zorlu yarışmalara katılan Türk ve uluslararası sporcuların mücadelesine sahne olacak. Almanya, ABD, Avusturya, Çekya, Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Kolombiya ve Yeni Zelanda’dan gelen sporcular bu heyecan dolu yarışta yer alacak.

Yarışmanın açılışı, Kapadokya’nın ikonik sıcak hava balonlarından birinin gökyüzünden serbest paraşütle inişiyle başlayacak. Yarışmanın ilk gününde, Aksaray Helvadere'den başlayacak olan sporcular, Hasan Dağı'ndan kalkarak Selime Katedrali yakınlarına iniş yapacak ve Ihlara Vadisi boyunca koşarak cam teraslara  .

İkinci gün ise Nevşehir’de başlayacak yarışma, Ortahisar ve İbrahimpaşa vadilerinde devam edecek. Sporcular, Aşıklı Dağı'na ulaştıktan sonra yamaç paraşütleriyle Kapadokya'nın büyülü manzarasını gökyüzünden keşfedecekler. Ürgüp yakınlarında uygun bir yere iniş yaptıktan sonra, sporcular bitiş noktasına yürüyerek ulaşacaklar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Havalimanı Avrupa'daki liderliğini sürdürüyor

İstanbul Havalimanı Avrupa'daki liderliğini sürdürüyor