Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Alanyaspor Rizespor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Alanyaspor Rizespor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Süper Lig'in 7. hafta mücadelesinde Alanyaspor ile Rizespor, çıkış arayan iki takım olarak sahaya çıkacak. Alanyaspor Rizespor maçı ne zaman saat kaçta?...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanyaspor Rizespor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Alanyaspor, son olarak deplasmanda Adana Demirspor'u 2-0 yenerek bu sezon ilk galibiyetini elde etti. Güney Koreli Hwang'ın atak yaptığı iki golle ulaşabilen Alanyaspor, böylece puanını 6'ya yükseltti. Teknik direktör Fatih Tekke yönetimindeki ekip, bu sezon iç sahada oynadığı üç maçta sahadan beraberlikle ayrıldı. Ev sahibi takımında, geçen sezondan bu yana devam eden 5 maçlık iç saha beraberlik serisi bulunuyor. Alanyaspor, sahasındaki son beş Süper Lig maçında rakiplere üstünlük kuramazken, Konyaspor'dan bu yana (Nisan-Ağustos 2019) altı maç üst düzey seyirci önünde berabere kalan ilk takım yolunda ilerliyor.

Alanyaspor Rizespor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Rizespor Zorlu Bir Dönemden Geçiyor

Rizespor, ligde zor bir dönemden geçiyor. Son olarak Samsunspor'a 1-0 mağlup olan Karadeniz ekibi, Alanyaspor gibi bu sezon sadece Adana Demirspor karşısında galip geldi. İlhan Palut yönetimdeki ekibi, son dört maçta gol atmayı başaramadı ve son olarak 17 Ağustos 2024'te oynanan Adana Demirspor maçında Alikulov ve Ali Sowe'un golleriyle skor üretmişti. Rizespor, aynı teknik direktörün yönettiği daha uzun bir mağlubiyet serisi yaşadığı son sezonda (2016/17; Hikmet Karaman) Süper Lig'den düştü.

İki Takım Arasındaki Rekabet

Süper Lig tarihinde Rizespor ile oynadığı ilk iki maçta Alanyaspor (2016/17), daha sonraki 10 karşılaşmanın sadece birinde puansız ayrıldı (4G 5B). Rizespor ise Alanyaspor'a konuk olduğu ilk Süper Lig'de 3-2 kazanmıştı (Ocak 2017), ancak sonraki beş ziyaretinden sadece 1 puan çıkarabildi ve son dört karşılaşmayı kaybetti.

Alanyaspor Rizespor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Maç Öncesi İstatistikler

  • Süper Lig'deki dokuz maçlık galibiyet hasretini Adana Demirspor'u yenerek noktalayan Alanyaspor (7B 2M), Nisan ayından bu yana üst üste iki karşılaşmayı kaybetmeden geçemiyor. Öte yandan Rizespor'un bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda beraberlik yaşamaması dikkat çekiyor. Karadeniz ekibi, 2024 takvim yılı boyunca Süper Lig'de deplasmanda beraberlik elde eden tek takım konumunda (2G 10M).
  • Efecan Karaca , Süper Lig'de Alanyaspor formasıyla Rizespor'a karşı oynadığı son iki iç saha maçında birer gol kaydetti (Ocak 2024 ve Nisan 2022). Bu karşılaşmada takıma katkı sağlamak isteyecektir.
  • Loide Augusto , bu sezon Süper Lig'de oynadığı dört maçta üç asist yaparak, geçen sezonun tamamında attığı gol pası sayısını (2) geride bıraktı. Alanyaspor'un hücum hattındaki en etkili isimlerden biri.
  • Rizespor forması verilen Amir Hadziahmetovic , Süper Lig kariyerinde iki gol attığı tek maçta Alanyaspor'a karşı oynadı (Aralık 2022; Konyaspor formasıyla). Bu oyunun da etkili bir performans sergilemesi bekleniyor.
  • İlhan Palut, Alanyaspor'a rakip olduğu son beş Süper Lig'i kazanamadı (3B 2M). Ancak ilk dört karşılaşmadan toplam 10 puan kaybetmeyi başarmıştı (3G 1B). Bu karşılaşma, Palut'un ekibi için moral ve çıkış maçı niteliğinde olacak.

Hem Alanyaspor hem de Rizespor, bu maçı kazanarak kötü gidişata son vermek istiyor. Özellikle  Rizespor, son haftalarda yaşadığı gol sıkıntısını bu maçta aşarak üç puan almak isteyecek. Alanyaspor ise iç sahada galip gelerek taraftarını mutlu etmeyi hedefliyor. İki takımın da galibiyet arayışı, bu maçta oldukça çekişmeli hale getirecek.

Alanyaspor Rizespor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Alanyaspor ile Rizespor arasında Alanya Gai̇n Park Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma saat 19.00'da başlayacak ve Buğra Taşkınsoy yönetecek. Zorlu ve çekişmeli geçmesi beklenen bu mücadele, futbolseverler tarafından beIN SPORTS 2 ekranlarından anlık olarak takip edilebilecek.

Alanyaspor Rizespor Muhtemel 11'ler

Alanyaspor: Ertuğrul, Hadergjonay, Lima, Aliti, Balkovec, Makouta, Richard, Janvier, Augusto, Cordova, Ui-Jo

Rizespor: Grbic, Taha, Mosci, Anıl, Hojer, Papanikolau, Amir, Olawoyin, Ghezzal, Akintola, Sowe.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya Uluslararası Caz Festivali’nde Unutulmaz Gece!

Alanya Uluslararası Caz Festivali’nde Unutulmaz Gece!