Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor EURO 2024'te büyük ödüller!

EURO 2024'te büyük ödüller!

A Milli Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) katılacak ve turnuvada başarı elde eden takımlara dağıtılacak ödül miktarı netleşti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
EURO 2024'te büyük ödüller!
KAYNAK: Haber Merkezi

UEFA, bu yıl toplam ödül miktarını geçen yıla göre büyük bir artışla 371 milyon Euro olarak belirledi. Şampiyon olan takım, tüm maçlarını kazanarak toplam 34 milyon Euro'nun sahibi olacak.

Önemli gelir kaynakları

euro2024-1

Her katılan ülkeye, sadece turnuvaya katılmak için 9.25 milyon Euro ayak bastı parası verilecek. Gruptaki her galibiyet, takımlara 1.5 milyon Euro, her beraberlik ise 750 bin Euro kazandıracak. Turnuvada başarılı olan takımlar, özellikle grup aşamasında elde ettikleri sonuçlarla önemli gelir kaynakları elde edecek.

Muazzam bir ödül

Son 16 turuna kalan takımlara 2 milyon Euro ödül verilecek. Çeyrek finale çıkma başarısı gösteren ekiplere 3.25 milyon Euro ödül ayrılacak. Yarı finale yükselen takımlar 5 milyon Euro kazanacakken, şampiyon takım muazzam bir ödülle, tam 10 milyon Euro'nun sahibi olacak. Finalde ikinci olan takım ise 7 milyon Euro ile ödüllendirilecek.

kupa123

Önemli bir gelir kaynağı

UEFA'nın belirlediği bu büyük ödüller, katılan takımların kendi sponsorluk anlaşmaları dışında önemli bir gelir kaynağı olacak. Turnuvanın heyecanı, 21-26 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşecek Uluslar Ligi play-off’ları sonucunda katılacak üç ekibin belirlenmesiyle daha da artacak. Futbolseverler, EURO 2024'ün kapsamlı ödül dağılımıyla birlikte büyük bir heyecanla beklemeye başladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Arjantin'in yeni cumhurbaşkanı Javier Milei

Arjantin'in yeni cumhurbaşkanı Javier Milei