Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Çağlar Söyüncü'den Fenerbahçe'ye Kötü Haber! Kulüp Açıkladı

Çağlar Söyüncü'den Fenerbahçe'ye Kötü Haber! Kulüp Açıkladı

Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Çağlar Söyüncü, Antalyaspor maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle takımdan bir süre ayrı kalacak.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çağlar Söyüncü'den Fenerbahçe'ye Kötü Haber! Kulüp Açıkladı

Fenerbahçe, Antalyaspor maçında sakatlanan milli futbolcu Çağlar Söyüncü’nün sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yayımladı. Yapılan tetkiklerde Söyüncü’nün sol arka adalesinde kanama ve ödem tespit edildiği bildirildi.

Kulüpten Yapılan Açıklama

Fenerbahçe kulübü, Çağlar Söyüncü'nün sağlık durumu hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Antalyaspor ile oynadığımız maçta sakatlık yaşayan oyuncumuz Çağlar Söyüncü'nün MR görüntülenmesi yapılmıştır. Yapılan tetkikler sonucunda sol arka adalesinde kanama ve ödem tespit edilen oyuncumuzun tedavisine hemen başlanmıştır."

Milli oyuncunun ne kadar süre sahalardan uzak kalacağı ise yapılacak ek tetkiklerin ardından netleşecek.

Çağlar Söyüncü Kimdir?

Çağlar Söyüncü, 23 Mayıs 1996 tarihinde İzmir'de doğmuş, stoper pozisyonunda görev yapan Türk milli futbolcudur. Şu anda Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de forma giymektedir.

Çağlar Söyüncü, futbola Menemen Belediyespor'da forvet olarak başladı. Daha sonra Bucaspor’a transfer olan Söyüncü, burada stoper mevkiine geçiş yaptı. Bucaspor'daki başarılı performansının ardından Altınordu'ya transfer oldu. Altınordu'da geçirdiği iki sezon boyunca gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. 2016 yılında, 1. Lig'den yurt dışına transfer olan ilk futbolcu olarak SC Freiburg'a transfer oldu.

2016 yılında Almanya'nın Bundesliga ekiplerinden SC Freiburg'a transfer olan Söyüncü, burada Bundesliga'da gösterdiği performansla Avrupa'nın büyük kulüplerinin radarına girdi. Freiburg'daki performansıyla adından söz ettiren genç futbolcu, Almanya’da geçirdiği başarılı dönem sayesinde Premier League’in kapılarını araladı.

2018 yılında 21.1 milyon Euro bonservis bedeliyle Premier League ekiplerinden Leicester City'e transfer oldu. Leicester City'de özellikle 2019-20 sezonunda dikkat çeken performanslar sergiledi. Bu sezonda Premier League'in en iyi 11'ine seçildi. Ayrıca, 2021 yılında FA Cup ve 2022 yılında Community Shield kazanan Leicester kadrosunda yer aldı. Çağlar, bu başarılarla İngiltere'de kariyerinin en parlak dönemini yaşadı.

2023 yılında La Liga ekiplerinden Atlético Madrid'e transfer olan Çağlar Söyüncü, İspanya'da kısa bir süre oynadıktan sonra 2024 yaz transfer döneminde Süper Lig devlerinden Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'de savunmanın önemli isimlerinden biri haline geldi.

Çağlar Söyüncü, Türkiye Milli Takımı'nda da önemli bir role sahiptir. 24 Mart 2016 tarihinde İsveç ile oynanan hazırlık maçında ilk kez A Milli Takım forması giydi. O tarihten bu yana milli takımda 50’den fazla kez forma giydi ve 2020 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye'yi temsil etti.

Çağlar Söyüncü, fiziksel gücü, hava toplarındaki başarısı ve oyun kurma yetenekleriyle tanınır. Hızlı refleksleri ve agresif savunma tarzı sayesinde defans hattının önemli bir oyuncusu olarak kabul edilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel, Mansur Yavaş’ın Adaylık Açıklamasına Destekledi

Özgür Özel, Mansur Yavaş’ın Adaylık Açıklamasına Destekledi