Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Trabzonspor Türk Futbolunda Bir İlki Başardı! Borçsuz Trabzonspor

Trabzonspor Türk Futbolunda Bir İlki Başardı! Borçsuz Trabzonspor

Trabzonspor, Ziraat Bankası, Denizbank ve Halk Bankası'ndan aldığı kredileri kapatarak Bankalar Birliği anlaşmasından çıkan ilk takım oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trabzonspor Türk Futbolunda Bir İlki Başardı! Borçsuz Trabzonspor
KAYNAK: Haber Merkezi

Trabzonspor, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Ziraat Bankası, Denizbank ve Türkiye Halk Bankası ile yapılan kredi anlaşmasını kapatarak büyük bir ekonomik başarıya imza attı. 2019'da yapılan ve 2021'de yeniden yapılandırılarak vadesi 2030'a kadar uzatılan Bankalar Birliği anlaşması kapsamında alınan kredilerin tümü ve bu kredilere ilişkin faizler tamamen kapatıldı.

Trabzonspor’un KAP'a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şirketimizin kullanmış olduğu tüm krediler ve bu kredilere ilişkin faizler tamamen kapatılmıştır. Buna göre şirketimizin bankalar nezdinde hiçbir kredi ana para ya da faiz borcu kalmamıştır."

Başkan Doğan, ekonomik bağımsızlığı hedeflemişti

Başkan Ertuğrul Doğan, göreve geldiği ilk andan itibaren "ekonomik bağımsızlık" hedefini vurguladı. Bankalar Birliği'nden çıkma kararını sık sık gündeme getiren Doğan, bu süreçte önemli adımlar attı. Kartal Projesi gibi büyük projeler için mesai harcayan başkan, kulübün finansal yükünü hafifletmek adına çeşitli ekonomik projeler geliştirdi.

Geçtiğimiz ay sermaye artırımına giderek Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay alan Trabzonspor, bu sayede kasasına 2.5 milyar TL ekledi ve bu gelirin önemli bir kısmını borç kapatmak için kullandı.

Borçsuz Trabzonspor hedefi

Trabzonspor, topladığı 2.5 milyar TL'lik gelirin 1.2 milyar TL'sini Bankalar Birliği'ne olan borcunu kapatmak için kullandı ve böylece 2030’a kadar sürecek anlaşmadan ilk çıkan takım oldu. Kalan miktar ise vergi ve menajer borçlarının ödenmesi için kullanılacak. Bu adımla, bordo-mavililer yıllık 700 milyon TL'lik faiz yükünden de kurtulmuş oldu.

Kartal Projesi ile yeni gelir hedefi

Trabzonspor’un bir sonraki büyük hedefi, Kartal Projesi’nden beklenen 4-4.5 milyar TL'lik gelir. Bu projenin tamamlanması halinde, kulüp dört büyükler arasında borçsuz ilk takım olma yolunda büyük bir avantaj elde edecek. Ertuğrul Doğan'ın önderliğinde kulübün ekonomik geleceği daha da sağlam temellere oturtulmuş olacak.

Başkan Doğan’ın, "Borçsuz Trabzonspor" hedefi doğrultusunda attığı bu adımlar, kulübü mali açıdan daha güçlü ve bağımsız bir konuma taşıyor. Kulübün finansal yapısını tamamen temizlemeye yönelik bu hamle, Trabzonspor’un Türk futbolunda bir ilki başarmasına vesile oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul’da Kuyu-30 Operasyonunda 23 Kişi Yakalandı

İstanbul’da Kuyu-30 Operasyonunda 23 Kişi Yakalandı