Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Ankara’ya Taşınmayı Düşünenler İçin Şehir Rehberi

Ankara’ya Taşınmayı Düşünenler İçin Şehir Rehberi

Başkent Ankara’ya taşınmayı düşünüyorsanız kent hakkında bazı bilgilere sahip olmanızda fayda var. Bürokrasi kenti olarak anılan Ankara, ülkemizin 3 büyük kentinden biridir. Bu şehre yerleşenlerin ilk olarak dikkatini çeken unsur düzen oluyor. Her açıdan son derece düzenli bir kentte yaşamaya kısa zamanda alışacağınızdan emin olabilirsiniz. Sizler için kısa bir rehber hazırladık, hemen göz atabilirsiniz.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ankara’ya Taşınmayı Düşünenler İçin Şehir Rehberi
KAYNAK: Haber Merkezi

Park Kültürü

Ankara’da deniz kıyısı keyfi yaşamak imkânsız olsa da parkta zaman geçirme keyfini yaşayabileceğiniz çok sayıda yer var. Park kültürünün Ankara’da bir hayli yaygın olduğunu söyleyebiliriz. Kentin hemen her semtinde mutlaka bir park bulunuyor. İnsanlar parklarda zaman geçirmeyi sevdiğinden Seğmenler Parkı ya da Kuğulu Park gibi alanların her daim kalabalık olduğunu belirtmek mümkündür. Parklar, Ankara’da bir sosyalleşme alanıdır.

Büyüleyen Kış Manzaraları

Kış mevsimini sevenler için en ideal şehirlerden biri kuşkusuz Ankara olacak. Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte kar yağışı da başlıyor ve kent adeta beyaza bürünüyor. Kar yağışı çoğu zaman günlerde devam ediyor. Bu sayede beyaz bir kış geçirmek de mümkün oluyor. Kış manzaralarından hoşlananlar ya da kar yağışını sevenler için Ankara en doğru tercih olabilir.

Ulaşım Çok Kolay

Kente yerleştiğinizde sizi çok şaşırtacak bir diğer unsur da ulaşım konusunda hiçbir sorun yaşanmıyor olmasıdır. Elbette yoğun trafik problemi tüm kentlerde olduğu gibi Ankara’da da bazı yollarda hissediliyor. Ancak İstanbul’da olduğu kadar ciddi bir sorun boyutunda olmadığını da aktaralım. Aynı zamanda toplu ulaşım imkânları da oldukça geniş ve halkın istediği herhangi bir yere toplu ulaşımla kısa zamanda erişmesi mümkün oluyor. Toplu ulaşım araçlarının sefer sıklığı da gayet ideal olduğundan uzun süre otobüs, dolmuş, metro beklemeniz gerekmiyor. Dolayısıyla ev ararken iş yeriniz ile mutlaka aynı semtte oturmanız gerekmediğini anlıyorsunuz. Ulaşım imkânlarının yeterli düzeyde olması sayesinde iş ile ev arasında geçirdiğiniz sürenin çok uzun olmasına da gerek kalmıyor.

Ucuz Kiralık Ev Bulabilirsiniz!

Bazı şehirlerde artık ev kiraları çok yüksek rakamlara ulaşmış durumda ve ucuza ev kiralamak imkânsız hale geldi. Ancak bu kentler arasında Ankara yok! Başkentte düşük gelir seviyesine sahip olanların zorlanmadan ödeyebilecekleri kira fiyatları ile karşılaşmaları mümkün oluyor. Elbette bunun için belirli semtlerde ve mahallelerde ev aramanız gerekiyor. Doğru yerlere yönelmeniz durumunda ucuza ev bulmanız son derece kolay olabilir.

Peki, Ankara’da ucuz kiralık evler hangi semtlerde? İşte yanıtlar…

  • Keçiören
  • Etimesgut
  • Gölbaşı
  • Mamak
  • Pursaklar
  • Sincan
  • Yenimahalle

Yukarıda sıraladığımız bu semtler, merkeze yakın olmaları nedeniyle daha sık tercih ediliyor. Hepsiemlak internet sitesine tıklamanız durumunda bu semtlerde ev kiralarının ne kadar olduğuna dair bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Sincan’da kiralık daire fiyatları ya da Yenimahalle satılık ev fiyatları gibi semte yönelik araştırmalar da yapabilirsiniz. Her bütçeye uygun bir ev bulmanın gayet kolay olduğunu söyleyebiliriz. Elbette evlerin özelliklerine göre kira fiyatları değişkenlik gösteriyor. Bütçenizi göz önünde bulundurarak bir seçim yapabilmek için hepsiemlak internet sitesinde yer alan gelişmiş filtreleme imkânlarından faydalanın.

Site üzerinden bir fiyat aralığı belirleyebilirsiniz. Bu durumda sadece sizin belirlediğiniz aralıkta kalan kiralık ev ilanları karşınıza çıkacak. Ev ilanlarını mutlaka detaylı inceleyin. Evin hangi özelliklere sahip olduğuna bakın ve açıklama kısmını da mutlaka okuyun. Ev sahiplerinin özel koşullarının olup olmadığını ilanların açıklama kısmında bulabilirsiniz. Birkaç ev belirledikten sonra evleri görmeye gidin ve size en uygun olan için kiralama işlemini gerçekleştirin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İyi Parti sözcüsü Zorlu istifalar için: Partimize saldırı var

İyi Parti sözcüsü Zorlu istifalar için: Partimize saldırı var