Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset YAŞAR KÖKÇE: “SESSİZ ÇOĞUNLUĞUN SESİ OLACAĞIZ”

YAŞAR KÖKÇE: “SESSİZ ÇOĞUNLUĞUN SESİ OLACAĞIZ”

Zafer Partisi Antalya İl Başkanı Yaşar Kökçe Türkiye’nin kanayan yarası olan sığınmacılar ve Antalya’ya gelen göç dalgasına dikkat çekmek için bugün İl binasında basın açıklaması yaptı.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YAŞAR KÖKÇE: “SESSİZ ÇOĞUNLUĞUN SESİ OLACAĞIZ”

Yüksek kiralardan ve satışlardan ülkenin yaşanamaz hale geldiğini vurgulayan Kökçe,” Türk vatandaşları kendi yurdunda öksüz ve sahipsiz kalmıştır. Zafer Partisi toplumumuzdaki sessiz çoğunluğun sesi olma azmi ve kararlılığında olacaktır” dedi.

Zafer Partisi Antalya İl Başkanı Yaşar Kökçe, Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Ümit Özdağ ile birlikte mülteci sorununa ilk günden beri dikkat çekmeye çalıştıklarını dile getirerek “Tüm kamuoyunca bilindiği üzere Genel Başkanımız Prof. Ümit Özdağ, Türkiye’nin içine düştüğü, daha doğrusu AKP yönetimince içine düşürüldüğü mülteci sorununa; bu sorunun ilk doğduğu günlerden bu yana dikkat çekmek için en büyük çabayı gösteren kişidir. Milletimizin gerçek sorunlarını dile getirmek ve sonrasında da iktidar olduğunda çözmek için siyasi mücadeleye atılmış insanlardan oluşan Zafer Partisi, tüm üyeleri ile, bu haklı mücadelede Genel Başkanı ile omuz omuza çalışmayı vatana en büyük hizmet olarak görmektedir” dedi.

GÖÇ ORANINDA ANTALYA İKİNCİ SIRADA

Rusların konut alımının geçen yıla göre 3 kat arttığını istatistik verilerle anlatan Başkan Kökçe, “Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 1 Ocak- 30 Eylül'de geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 32,4'lük artışla yabancılara ülke genelinde 49 bin 644 konut satıldı.

1 Ocak-30 Eylül' de yabancılara konut satışına bakıldığında, yüzde 10'luk artış ve 19 bin 594 konutla İstanbul, ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada, bu yıl Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle 2 ülkeden de yoğun göç alan Antalya geliyor. Ülke uyruklarına göre Rusların konut alımı, geçen yıla göre 3 kat arttı. Geçen sene aynı dönemde başta Antalya olmak üzere Türkiye' den 3 bin 115 konut alan Rusya vatandaşları, bu yıl 9 bin 311 konut satın aldı. Rusya ve Ukrayna dışındaki en çok konut satışı yapılan ülke vatandaşları ise İranlılar 6 bin 540, Iraklılar 5 bin 255, Almanlar 2 bin 58, Kazaklar 2 bin 45, Afganlar 1487, Kuveytliler 1318, ABD'liler 1032, Çinliler 992, Azerbaycanlılar 988, İngilizler 975 konut olarak sıralandı. Türk turizminin gelişimiyle yılda 10 milyondan fazla turisti ağırlayan Antalya, zamanla yabancıların yaşamak için tercih ettiği kent haline dönüştü” dedi.

KENDİ YURDUMUZDA ÖKSÜZ KALDIK

Vali Ersin Yazıcı’nın geçen ay düzenlediği basın toplantısında açıklamış olduğu 50 bin Rus vatandaşın ikamet izninin olduğunu ve bu durumun kentin ticari yapısını bozduğunu söyleyen Başkan Kökçe “Rusya-Ukrayna savaşı sonrası 2 ülke insanının da yaşamayı tercih ettiği Antalya' da yerleşik yabancı sayısındaki son aylardaki artış konut satışı başta olmak üzere kentin ticari yapısına da yansıdı. Konut fiyatlarının arttığı kentte, bazı mahallelerde kiralık ev bulma sorunu yaşandı. Konut sıkıntısının yaşandığı ilçelerde kiralık ev fiyatları aylık 50 bin liraya kadar yükseldi. Tüm bu rakamlar ve istatistikler, tek bir gerçeğin altını kalın şekilde çizmektedir; Türk vatandaşları kendi yurdunda öksüz ve sahipsiz kalmıştır. Zafer Partisi toplumumuzdaki sessiz çoğunluğun sesi olma azmi ve kararlılığındadır. Bu kadar yabancının dolduğu bir şehirde; kiralık ve satılık emlak fiyatlarının çok büyük bir hızla yükselmesi piyasa kanunlarının gereğidir” dedi.

ÜLKE YOL GEÇEN HANINA DÖNDÜ

Son on yılda 10 milyondan fazla kişinin ülke sınırlarına kaçak girdiğini vurgulayan Kökçe, “AKP idaresinde ülke sınırları adeta yol geçen hanına dönmüştür. Son on yılda 10 milyonun üzerindeki kişinin ülke sınırlarından kaçak olarak girdiği tahmin edilmektedir. Zafer Partisi’nin Anadolu Kalkanı Projesi, ülke sınırlarını tekrar güvenli hale getirmenin tek yoludur.

Bu kadar çok yabancının bulunduğu bir ülkede, güvenlik ve asayişin sağlanması yanında eğitim ve sağlık sistemlerinin de çökmesi söz konusudur. Her yıl milyarlarca liranın Türk vatandaşlarının ceplerinden alınıp, bu sığınmacıların yarattığı sorunları çözmek için harcandığı, yadsınamaz bir gerçektir. Oysaki bu paralar, ülkemizin kalkınması yolunda çok daha iyi yerlere harcanabilirdi. Örneğin daha dün TBMM’nde okullarda öğrencilere bir öğün ücretsiz sıcak yemek verilmesi teklifi, ekonomik gerekçelerle reddedildi. Halbuki içinde yaşadığımız ekonomik kriz şartlarında, bu teklif son derece güzel bir girişimdi” dedi.

BU KANDIRMACAYA ‘DUR’ DİYORUZ

Yaşar Kökçe sorunun artık saklanamayacak derece büyük olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Partimizi ve mülteci sorunun dile getiren herkesi ırkçılıkla suçlayanlar, milletin uyanmasını istemeyen ve yabancılar tarafından fonlanan gazetelerde, medya servislerinde çalışan kimselerdir. Örneğin; Bugün ülkemizde kaç sığınmacı olduğunu Google’da ararsanız, hemen karşınıza yabancılar tarafından fonlanan kuruluşlar çıkar. O sitelerin tümünün ortak özellikleri; ülkemizdeki kaçkınların sayısını gerçekte olduğundan az göstermek ve geri dönüşün mümkün olmadığı, uyum politikalarına ağırlık verilmesi gerektiği yönündeki görüşlerdir. Biz bu kandırmacalara Zafer Partisi olarak ‘dur’ diyoruz. Sorun artık hiç kimsenin saklayamayacağı kadar büyük hale gelmiştir. Bugün büyükşehirlerde genç kızlarımız, rahatça yolda yürüyememektedir. Artan hırsızlık, gasp ve uyuşturucu ticareti suçları; yabancı mafya çeteleri tarafından işlenir hale gelmiştir. Polisimiz dilini bilmediği bu organize suç örgütleri ile mücadelede zorlanmaktadır. Tüm bunlar Türkiye’nin Zafer Partisi iktidarına ne kadar çok ihtiyacı olduğunu göstermektedir. Bu bilgiler ışığında yetkililerden iki talebimiz vardır.

1-Bir an önce bu satışlar ve kiralar durdurulmalıdır.

2- Yüksek kiralar yüzünden yaşanamaz hale gelen ilimizdeki kamu görevlileri tayin isteyip gitmeye başlamışlardır ve yenileri de tercih etmeyeceklerdir. Özellikle öğretmen, polis, hemşire gibi mesleklerde açık oluşacak ve kamu hizmetleri aksayacaktır. Bu nedenle kamu çalışanlarının ilimizdeki çalışma süreleri İstanbul’da olduğu gibi doğu hizmetinden sayılmalıdır.”

BUSE YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Organ bağışı için kontaklar çalıştı

Organ bağışı için kontaklar çalıştı